четвер, 02 травня 2019 08:20

Популярні ліки виготовили з вербової кори

Популярні ліки виготовили з вербової кори
Аспірин. Фото: azertag.az

Найпопулярніший у світі жарознижувальний засіб аспірин почали продавати 3 травня 1899-го. До цього високу температуру та біль полегшували настоянками із трав і опіатами.

Німецька компанія Bayer&Co три роки проводила досліди над синтезом саліцину - елемента, що відповідає за лікувальну дію. Працювали із відваром вербової кори. Він давав найпотужнішу жарознижувальну дію. Спочатку аспірин продавався у вигляді порошку, за 4 роки - в формі таблеток. Вони швидко стали найпопулярнішими у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили аспірин

Але при тривалому використанні аспірин може викликати шлункову кровотечу, пошкодження нирок і дефекти слуху. Тому аспірин не рекомендують дітям до 12 років.

Регулярний прийом аспірину призводить до часткового руйнування клітин. Він може стати причиною розвитку ракових пухлин. Препарат може спровокувати багато побічних реакцій — внутрішню кровотечу чи захворювання нирок.

Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками запровадила тимчасову заборону на серію препарату ацетилсаліцилова кислота.

Зараз ви читаєте новину «Популярні ліки виготовили з вербової кори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути