понеділок, 02 березня 2020 15:58

Поляки не відновили знищену могилу УПА

Поляки не відновили знищену могилу УПА
Могилу на горі Монастир не відновили. Фото: "Главком"

У Польщі не відновили могилу воїнам УПА на горі Монастир. Вони загинули 2-3 березня 1945 року у бою з НКВС. Сьогодні на горі пройшли жалобні заходи.

"На сьогодні не маємо відповіді від польської влади. Скептично ставлюсь, бо вкотре обіцяють. Україна відкрита до співпраці, а тут вандали понищили могили. Тільки на цих теренах Перемишльщини близько 10 могил поруйновані. У християнській державі, незалежно, ким і хто є, належиться спокій і молитва за спокій душ", – повідомила голова перемиського відділу Об'єднання українців Польщі Марія Туцька, передає "Радіо Свобода".

На початку січня невідомі розбили надмогильну плиту та скинули в яму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки використали уламки пам'ятника УПА для ремонту доріг

"Прикро, що ми бачимо те, що бачимо. Мав таки надію, що, можливо, таблицю відновили. Бо про те, що українці приїдуть вшанувати загиблих, ми повідомили польську владу. Можливо, 2–3 березня встановлять таблицю – і тоді можна буде говорити про перезавантаження українсько-польських відносин. Сьогодні цього немає", – сказав під час вшанування секретар Державної міжвідомчої комісії у справах пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета.

Невідомі знищили таблицю з могили воїнів Української повстанської армії на горі Монастир біля Верхрати у Польщі. Зірвали вишивані рушники з дерев, які восени повісили польські активісти та представники інтелігенції.

Зараз ви читаєте новину «Поляки не відновили знищену могилу УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути