вівторок, 02 липня 2019 12:18

Показали будинок, у якому народилась королева

Автор: livescience.com
  Маєток 9-ти денної англійської королеви Джейн Грей у Лестерширі, Велика Британія
Маєток 9-ти денної англійської королеви Джейн Грей у Лестерширі, Велика Британія

Археологи знайшли родинний маєток леді Джейн Грей - родички короля Генріха VIII (1509 - 1547) і королеви Англії 1553-го. Вона правила протягом 9 днів. Будівля 1520-го року знаходиться в парку Бредгейт, Лестершир, Велика Британія. Різні покоління сім'ї Греїв прожили тут понад 200 років.

"Попри те, що Маєток Бредгейт є дуже значимим місцем, дуже мало відомо про його постійну структуру і про те, як вона змінювалась із часом. Наші дані свідчать, що будинок, який би могла впізнати леді Джейн, сильно відрізнявся від того, що ми бачимо сьогодні", - зазначив археолог Лестерського Університету Річард Томас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Гаррі Поттера: знайшли унікальну шахову фігуру

Під час розкопок цьогоріч команда Томаса сподівається краще зрозуміти, як Маєток Бредгейт змінювався з часом. Археологи також сподіваються дізнатися, як жили найзаможніші та найвпливовіші родини часів династії Тюдорів. Про це повідомляє Live Science.

Перед своєю смертю англійський король Генріх VIII назвав Джейн Грей наступницею престолу. Проте поставив умову, що вона зможе стати королевою лише якщо його 3 дитини - Едуард, Мері та Єлизавета - помруть власною смертю. Едуард VI проправив 6 років і помер у 15. Його радник Джон Дадлі відкинув ідею коронувати Мері, яка мала католицьке віросповідання. Замість неї на трон сідає Джейн, яка була протестанткою. 16-річна дівчина вийшла заміж за сина Дадлі та зійшла на престол 10 липня 1553-го. Її правління закінчилося 19 липня за наказом Мері, яка хотіла трон. 12 лютого 1554-го 17 річну Джейн стратили у лондонському Тауері.

Зараз ви читаєте новину «Показали будинок, у якому народилась королева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути