Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 08:20

Олімпійські спортсмени стріляли у гіпсових манекенів

Олімпійські спортсмени стріляли у гіпсових манекенів
Того року розіграно 110 комплектів нагород між 2008 учасниками з 22 країн світу. Фото British Olympic Association

IV Олімпійські ігри у Лондоні відкрили 13 липня 1908 року. Їх планували провести у Римі, але перенесли через виверження вулкану Везувій. У них вперше взяли участь жінки.

Роботу над стадіоном в столиці офіційно закінчили 14 травня 1908 року. На церемонії були присутні принц та принцеса Уельські, які присвятили стадіон міжнародному спорту. Були побудовані спеціальні ложі для королівської сім'ї, членів Британської олімпійської ради.

Це найдовші сучасні Олімпійські ігри. Було розіграно 110 комплектів нагород між 2008 учасниками з 22 країн світу. Найбільше спортсменів було в команди-господаря — Великої Британії. Великі делегації також мали Франція, Швеція, США та Нідерланди. Команди Аргентини та Швейцарії складалися лише з одного спортсмена

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 92 роки тому відбулися I зимові Олімпійські ігри

Під час стрільби на дуельних пістолетах спортсмени стріляли у гіпсових манекенів, одягнених в сюртуки - з відстані 20 або 30 м. Ще були перегони на моторних човнах - виключно чоловічий вид спорту, який вперше став офіційним у 1908-му. За кількістю учасників гімнастичні змагання були доволі масштабною подією, адже в турнірі взяли участь 325 чоловіків. Були ще такі змагання: водне поло, хокей на траві, фігурне катання, футбол, регбі, лакрос, бокс, водно-моторний спорт, фехтування, стрибки у воду та інші.

25 січня 1924 року у французькому альпійському містечку Шамоні почалися I зимові Олімпійські ігри, що проводилися як "Міжнародний спортивний тиждень з приводу VIII Олимпіади". Спортсмени змагались у 6-и видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійські спортсмени стріляли у гіпсових манекенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути