середа, 29 січня 2020 08:20

Німецький інженер змайстрував триколісний автомобіль

Німецький інженер змайстрував триколісний автомобіль
Карл Бенц проектує наземний транспортний засіб - автомобіль. Фото: MilitaryArms

Німецький інженер Карл Фрідріх Бенц 29 січня 1886 року отримав патент на триколісний автомобіль з двигуном внутрішнього згорання. Назвав перший автомобіль "візок із мотором". Встановив двигун, що працював на бензині, прикріпив до нього три колеса від велосипеда. Транспорт рухався зі швидкістю 16 км/год.

Після успішної розробки двотактного двигуна внутрішнього згоряння у Карл Бенц проектує наземний транспортний засіб. Перший автомобіль був триколісним, з двигуном, розташованим позаду, і ланцюговим приводом на обидва задніх колеса. Автомобіль мав трубчату раму зі сталі з дерев'яними панелями, колеса зі сталевими спицями і суцільними гумовими шинами власного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник вдало випробував новий літальний апарат

Транспорт рухався зі швидкістю 16 км/год. Бенц їздив ним на невеликі відстані. Через два роки його дружина Берта з двома синами потайки рушила на автомобілі з Майнгейма до матері в Пфорцгайм – за 104 км. На одному з підйомів візок довелося штовхати, корок у трубці із паливом прочищати шпилькою для волосся, пробитий електричний провід запалювання – ізолювати панчохою. Бенц удосконалив автівку: створив коробку передач та покращив гальма.

Іспанський винахідник Хуан де ля Сієрва 9 січня 1923 року здійснив перший політ на винайденому ним автожирі. Пролетів попід аеропорт Мадрида 4 км за 3 хв. і 30 с. Набрав висоту 30 м.

Зараз ви читаєте новину «Німецький інженер змайстрував триколісний автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути