Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2012 15:55

Нефертіті була рушієм культурної революції в Давньому Єгипті

Нефертіті була рушієм культурної революції в Давньому Єгипті
Царевне Нефертити служанки наливает напиток. Фото: travel-in-time.org

Відомий німецький археолог і вчений-єгиптолог Герман Шлегель, який вже більше десяти років досліджує епоху фараонів у Єгипті, в своєму новому дослідженні дійшов висновку, що Нефертіті була причиною масштабної культурної революції в Давньому Єгипті. Про це повідомляє інформаційний портал moheet.com.

В інтерв'ю одній з популярних газет Німеччини S?ddeutsche Zeitung єгиптолог Герман Шлегель зазначив, що Нефертіті була не тільки легендарною дружиною фараона Ехнатона, яка здобула славу своєю красою, але й рушійною силою для революційних змін в культурі і політиці свого часу. Як відомо, Нефертіті була головною царською дружиною давньоєгипетського фараона XVIII династії Ехнатона, яким вдалося здійснити релігійну реформу, змінивши давньоєгипетську політеістічну релігію на монотеїзм бога Атона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор підлестився до Нефертіті

Німецький учений довгий час займався археологічними розкопками в єгипетському селищі Карнак, що знаходиться на місці стародавньої столиці Верхнього Єгипту Фів, неподалік туристичного міста Луксор. Рукописи і сувої, які вдалося знайти археологічній групи на чолі з Германом Шлегелем в храмових комплексах Карнаку стали підтвердженням нової теорії вченого.

Розшифрувавши більшість рукописів та сувоїв Герман Шлегель дійшов висновку, що Нефертіті зіграла мало не головну роль у релігійній реформі і культурній революції свого часу, дружина фараона підтримувала всі види мистецтва, одночасно намагаючись надати їм роль рупора нової релігії.

Зараз ви читаєте новину «Нефертіті була рушієм культурної революції в Давньому Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути