вівторок, 26 березня 2013 11:45

Найбільш секретний бункер Муссоліні знайшли в Римі

Під час будівельних робіт в Римі робітники наштовхнулися на секретний бункер Муссоліні, захований під історичним будинком - палацом "Венеція" (Palazzo Venezia). За заявою газети La Stampa цей один з 12 бункерів Муссоліні, і його можна вважати найбільш таємним.

Це бункер, як і раніше виявлені бункери Муссоліні, буде використовуватися як музей. У ньому встановлять освітлення й сирени, які будуть емітувати сигнал під час авіаційного нальоту. Бункер має дев'ять кімнат. Він був виявлений інспектором Анною Ампоненто і архітектором Карло Серафіні, які займалися перевіркою проекту реставрації будівлі 15 століття. На даний час в Палаццо "Венеція" знаходиться національний музей. Палац і раніше був історично значущою будівлею і використовувався високопоставленими представниками Римо-Католицької Церкви та іншими важливими історичними постатями. Спочатку він був представництвом Венеціанської республіки в Римі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля трибуни Гітлера люди катаються на роликах, а коло центру нацизму плавають качки

Розташовується палац на північ від Капітолійського пагорба на площі Венеції, поряд із храмом Святого Марка. Цікаво, що при його будівництві використовувався камінь, видобутий із Колізею. У тридцяті роки з балкона Палаццо "Венеція" не раз виступав сам Муссоліні.

Під час огляду будівлі архітектор Серафіні помітив крихітний дерев'яний люк, тунель за яким йшов на 15 метрів під землю. "Коли ми це побачили, все стало зрозуміло, - сказав Серафіні в інтерв'ю журналістам. - Стало ясно, що це дванадцятий бункер Беніто Муссоліні".

Незважаючи на те, що бункер не був закінчений, в ньому є отвори для водопроводу й електрики. Швидше за все, його будівництво було розпочато прямо перед нападом сил союзників.

"Стіни бункера спираються на основу стародавньої вежі, товщина стін становить майже два метри в товщину. Швидше за все, він був призначений для самого Муссоліні та його коханки Кларетта Петаччі", - повідомив Серафіні.

Зараз ви читаєте новину «Найбільш секретний бункер Муссоліні знайшли в Римі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути