середа, 14 березня 2012 11:47

Мексиканські селяни знайшли поховання племені майя

Мексиканські вчені вважають, що знайшли масове поховання індіанців майя. Воно було випадково виявлене місцевими селянами кордоні Мексики та Гватемали, які сповістили владу про свою знахідку.

Спочатку вважалося, що це поховання відноситься до часу громадянської війни в Гватемалі, яка почалася в 1960 році і тривала протягом 36 років. За час війни 250 тисяч осіб загинуло, ще 45 тисяч вважаються зниклими без вісти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2500-літній царський сад розкопали в Ізраїлі

Могила виявилася набагато старшою за 50 років, повідомляє BBC News. Рештки 167 людей, знайдені в цьому місці, були проаналізовані в Національному антропологічному інституті Мексики. Дослідники датують їх 8 століттям нашої ери.

На даний час антропологи працюють над визначенням племені індіанців, до якого належали ці люди. У цьому може допомогти кераміка, виявлена ??в похованні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи розкопали мумію співачки з Давнього Єгипту

Нагадаємо, що на території сучасних Гватемали, Гондурасу, Сальвадору, в південній частині Мексики й Белізі колись перебувала цивілізація майя.

Походження і зникнення цивілізації майя, що проіснувала в Америці близько двох тисяч років і згаслої близько 900 року нашої ери, - одна з найбільших загадок в історії. Щоб знайти причини, через які люди майя несподівано покинули свої міста, вчені висувають найрізноманітніші гіпотези: від епідемії до виснаження ресурсів, від нескінченних воєн до кліматичних змін, що викликали тривалі засухи. За однією з версій, засуха була викликана вирубкою лісів, яку вели самі майя.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканські селяни знайшли поховання племені майя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути