середа, 03 квітня 2024 23:04

Король відмовився від дітей

Король відмовився від дітей
Едуард Сповідник не хотів мати дітей. Гобелен 1066 року

3 квітня 1043-го у місті Вінчестер провели коронацію Едварда Сповідника. Він сів на престол після смерті свого зведеного брата датського короля Хардекнуда.

Едуард був старшим сином англійського короля Етельреда II Нерозумного й Емми Нормандської. Мати вивезла Едуарда і його молодшого брата Альфреда до Нормандії. Едуард надбав численних зв'язків. Ще молодим він проявив особливу релігійну старанність, за що й отримав згодом прізвисько Сповідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький король вилікувався в Єгипті

Брат Едуарда проголосив його своїм спадкоємцем. 8 червня 1042 року Хардекнуд помер. З його смертю припинилася данська династія. Лише за кілька днів після смерті Хардекнуда жителі Лондона проголосили Едуарда королем Англії. Це одразу ж визнала вся країна.

Молодий монарх абсолютно не знав країни своїх пращурів. Сповідник завоював значний політичний авторитет у Європі завдяки своїй істинній релігійності, вірі в чесноти й аскетизму. Був одружений, але через прихильність до аскетизму король не хотів мати дітей.

Він помер 5 січня 1066 року.

Біля фортеці Ель-Мансура біля Каїру 8 лютого 1250 року армію християн ущент розбили. У полон до мусульман потрапив король Франції Людовик IX з двома братами. Cьомий хрестовий похід закінчився поразкою християн.

Зараз ви читаєте новину «Король відмовився від дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути