четвер, 27 червня 2013 11:49

Київські фотографи сто років тому плутали назви вулиць
7

Фото: Фото: Ольга Скороход
За традицією, Кальницький влаштував присутнім справжню лекцію на тему київських замальовок
На одному "фото" виду на лівий берег Дніпра зображено пароплав, кілька вітрильників, а на передньому плані - безліч птахів у польоті. Через такі домальовки чимало фотографів ставили на своїх роботах позначку "справжня фотографія"

?Відомий києвознавець Михайло Кальницький 21 червня презентував свою нову книгу "Київ. Прикмети часу. 1890-ті роки", яка побачила світ у видавництві ВАРТО. Презентація відбулася у київському Музеї книги та друкарства.

"Кінець 19 століття був переламним періодом, коли Київ поступово з міста храмів і монастирів, міста пагорбів перетворювався на центр, який вщент заповнювався транспортом і комунальними мережами", - розповів автор.

Книга є неповною копією фотоальбома Стефана Кученка київських замальовок того часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як минає день у Вільній республіці в столичному Гостинному дворі

За традицією, Кальницький влаштував присутнім справжню лекцію на тему київських замальовок. Розповів про традиції створення листівок та фотографій з видами міста. Зокрема, про манеру відомого київського видавця Д. Маркова "прикрашати" справжні фото. Так, на одному "фото" виду на лівий берег Дніпра зображено пароплав, кілька вітрильників, а на передньому плані - безліч птахів у польоті. Через такі домальовки чимало фотографів ставили на своїх роботах позначку "справжня фотографія".

Не обійшлося без жартів. Автор показав чимало фотографій з "ляпами" та смішинками. Наприклад, коли стояв неправильний підпис місцевості або вулиці. Окремо вирізняється фотографія виду міста, де бані Володимирського собору зображені з протилежного боку.

Книга "Київ. Прикмети часу. 1890-ті роки" вже поступила у продаж до книгарень.

Зараз ви читаєте новину «Київські фотографи сто років тому плутали назви вулиць ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути