середа, 05 серпня 2020 08:20

Кіноактрису знайшли мертвою у її домі

Кіноактрису знайшли мертвою у її домі
Останньою роботою Монро, що вийшла на екрани, став фільм "Неприкаяні" за сценарієм її чоловіка. Фото: New York Post

Американську кіноактрису Мерилін Монро знайшли мертвою у її будинку в Лос-Анджелесі 5 серпня 1962-го. Смерть зірки викликала хвилю самогубств, коли сотні американок наслідували приклад Мерилін Монро.

Норма Джин народилася 1 червня 1926-го в Лос-Анджелесі. Після невдалого шлюбу була фотомоделлю. Під ім'ям Мерилін Монро підписала свій перший контракт з кіностудією "Коламбіа Пікчерс". Знімалася у фільмах "Ніагара" і "Джентльмени віддають перевагу блондинкам". З політиком Джоном Кеннеді мала роман. У січні 1954 року Монро вийшла невдало заміж за баскетболіста Джо Ді Маджо. Останнім чоловіком акторки став драматург Артур Міллер.

У грудні 1953 року на розвороті першого номеру Playboy було опубліковано фотографію оголеної Мерилін Монро з її ню-фотосесії 1949 року. Її викупив видавець Г'ю Гефнер у Келлі за $500.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерилін Монро вийшла заміж за бейсболіста

Останньою роботою Монро, що вийшла на екрани, став фільм "Неприкаяні" за сценарієм її чоловіка Артура Міллера. Страждаючи на безсоння, Мерилін почала вживати величезну кількість заспокійливих. Міллер кілька разів врятував її від смерті, не давши їй отруїтися цими препаратами через випадкове передозування.

У ніч з 4 на 5 серпня її знайшли вдома в Лос-Анжелесі. Існує кілька версій причини смерті Монро. Це вчинене спецслужбами вбивство за наказом братів Кеннеді, аби уникнути розголосу їх сексуальних зв'язків. Друге - передозування наркотиків або самогубство. Мерилін поховали одягнену в блідо-зеленій сукні на Вествудському кладовищі.

Американська акторка Мерилін Монро вийшла заміж за старшого на 12 років бейсболіста Джо Ді Маджо 14 січня 1954-го. Роман зірки бейсболу і Монро тривав два роки.

Зараз ви читаєте новину «Кіноактрису знайшли мертвою у її домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути