середа, 02 січня 2019 08:20

Графиню-вбивцю замурували в замку

Графиню-вбивцю замурували в замку
Графиня Баторі вбивала і катувала молодих дівчат. фото: Вікіпедія

Графиню Елізабет Баторі 2 січня 1611 року засудили до смертної кари в Королівстві Угорщина. Вона вбивала і катувала молодих дівчат. Слуг стратили, а її саму замість смерті замурували в одну з кімнат Чахтицького замку.

Вона народилася 1560-го. Походила з одного з найбагатших угорських родів. Батьки Анна та Дьордь Баторі були двоюрідними братом та сестрою. Внаслідок кровозмішення дівчина захворіла на епілепсію та психопатію. Змалку була свідком постійних тортур та страт "ворогів батька".

Єлизавета Баторі один раз ударила свою служницю по обличчю. Кров з носа покоївки капнула на шкіру. Їй здалося, що шкіра омолоділа. З цього часу вона почала купатися у кам'яній ванні, наповненій кров'ю молодих дівчат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили найближчу до Землі малу планету

Елізабет запрошувала до замку юних і красивих дівчат, запевняючи їхніх батьків, що просто хоче навчити їх аристократичним манерам. Графиня замикала їх і знущалася.

Селяни і знать збунтувалася. 1610 року за наказом палатина Угорщини заарештували графиню Баторі та четверо її слуг, які допомагали їй у тортурах. На території замку були знайдені одна вбита дівчина, одна замордована, але ще жива. Кількох звільнили з підвалу. Повсюди були скелети і рештки людських тіл.

20 суддів заслухали десятки свідків і причетних до справи, котрі повідомили про 37 відомих їм жертв. Графиню замурували, залишивши лише маленьке віконце для вентиляції і подавання їжі. 21 серпня 1614 року вона померла.

Італійський астроном Джузеппе Піацци 31 грудня 1802 року відкрив одну з найбільших серед малих планет - перший астероїд Цереру. Це найближча до Землі карликова планета, вона часом наближається на відстань 263 млн км.

Зараз ви читаєте новину «Графиню-вбивцю замурували в замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути