Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 08:21

Фотограф сприйняв стовбур дерева за лох-неське чудовисько

Фотограф сприйняв стовбур дерева за лох-неське чудовисько
Перше фото Нессі. Фото: Bird In Flight

У Великій Британії біля озера Лох-Несс місцевий Фоєрс Г'ю Ґрей 12 листопада 1933 року сфотографував невідому істоту з довгою шиєю. Це перший фотознімок "лох-неського чудовиська", якого називали Нессі.

Лох-Несс — найбільша за об'ємом води прісноводна водойма Великої Британії. Місцеві жителі та приїжджі згадували про великих тварин, яких начебто бачили на озері. У місцевій газеті Александер Кемпбел написав про тварину "подібну до кита". Вона викидає вгору цілі фонтани води, що булькотить і піниться. Слово "чудовисько" вперше з'явилося на шпальтах місцевого видання.

У жовтні та листопаді 1933-го зафіксовано чимало звернень щодо появи чудовиська — близько 50 випадків протягом року. Один очевидець зняв відео. Історії охоче друкували видання усієї Великої Британії, а наприкінці року новини почали з'являтися у французьких газетах.

Відомі різні припущення відносно світлин із зображенням Нессі. Одні стверджують, що це звичайний стовбур дерева або залишки розбитого корабля. Інші, що це велика риба, наприклад акула або північний пляшконосий кит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер головний мисливець за Нессі

Депутати британського парламенту серйозно обговорювали проблему впіймання цієї міфічної істоти. Згідно зі службовими записками, питання про початок серйозного дослідження гіпотези про існування Нессі було винесене на порядок денний парламенту. Депутати пропонували цілодобово чергувати біля озера Лох-Несс і розставити капкани, в які могло попастися древнє чудовисько.

В 2003 році вчені, які проводили пошуки лохнесського чудовиська на прохання корпорації ВВС, прийшли до висновку, що Нессі не існує. Вчені обстежували води озера Лох-Несс, використовуючи 600 окремих сонарів і систему супутникової навігації, але нічого схожого на чудовисько не знайшли. Тоді заявили, що є лише одне пояснення міфу про існування монстра - люди бачать те, що вони хочуть бачити.

У США у віці 87 років помер Роберт Райнс. Він прославився як один із творців сучасних радарів і Sonar, а також як переконаний прихильник існування Лох-Неського чудовиська. Райнса помер від зупинки серця в своєму будинку в Бостоні в оточенні родини.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф сприйняв стовбур дерева за лох-неське чудовисько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути