вівторок, 03 листопада 2009 14:36

Помер головний мисливець за Нессі

Помер головний мисливець за Нессі
У США у віці 87 років помер Роберт Райнс. Він прославився як один із творців сучасних радарів і Sonar, а також як переконаний прихильник існування Лох-Неського чудовиська.

Райнса помер від зупинки серця в своєму будинку в Бостоні в оточенні родини.

В цілому винахіднику належало понад 80 патентів. Серед них був патент, який дозволив створити технологію радарів високої роздільної здатності.

Як повідомляє Компьюлента, на основі його розробок сьогодні працює система виявлення ракет США. У 1991 році під час Війни в затоці саме його винахід керувала польотом американських ракет "Патріот".

Крім цього, Райнс взяв участь у створенні сучасних сонарів та апаратів для УЗД. Зокрема, створений вченим інструмент використовувався для пошуку "Титаніка".

Своє обладнання Роберт Райнс активно використовував також у пошуках Лох-Неського чудовиська, яке, як він стверджував, бачив своїми очима в 1971 році. Свідками цієї події стали його дружина (нині покійна) і двоє друзів. За його словами, тварина схожа на плезіозавра, має близько 13 метрів у довжину. Він бачив, що висота її шиї сягала півтора метрів.

Протягом 45 років свого життя Роберт Райнс викладав у Массачусетському технологічному інституті курси, присвячені інтелектуальній власності. Крім цього він займався постановкою мюзиклів, за один з яких навіть отримав "Еммі".

За матеріалом: Лента.Ру, Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Помер головний мисливець за Нессі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути