середа, 03 квітня 2013 18:05

Якщо діти недбало поводяться з іграшками - бути в будинку біді

Автор: Фото: culture.ru
 

Виставка традиційних російських іграшок, що складається зі знахідок археологічних та етнографічних експедицій на Куликовому полі, відкрилася минулої п'ятниці в музеї "Тульськістарожитності".

Експозиція "Що розкажуть нам іграшки?" представляє обереги і "забави", виявлені археологами й етнографами в експедиціях в районі огооля за останні півстоліття. Також тут зібрані роботи сучасних майстрів, що відроджують традиційні російські промисли: ганчіркові, солом'яні, глиняні та берестяні іграшки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За сезон сім'я гончара виробляла кілька возів іграшок

"Іграшка супроводжує людину протягом всього її життя. Стародавні слов'яни вірили, що будь-яка іграшка - це не тільки забава для дитини, а й оберіг, що захищає його від нечистих сил. На Русі також існувало повір'я: якщо діти старанно грають в ляльки, то в сім'ї буде прибуток або народиться малюк. Якщо ж недбало поводяться з іграшками - бути в будинку біді", - розповів представник музею.

Куликове поле в Тульській області Росії - перше і найстаріше з трьох ратних полів Росії - об'єкт державного значення. Сьогодні тут розмістився військово-історичний та природний заповідник - найбільший в країні музей, присвячений середньовічному бою. Музей-заповідник "Куликове поле" включає в себе меморіал на Красному пагорбі Куликового поля, музейно-виставковий центр "Тульські старожитності", музей історії російського купецтва в селищі Єпіфань, музейно-меморіальний комплекс у селі Монастирщина.

Зараз ви читаєте новину «Якщо діти недбало поводяться з іграшками - бути в будинку біді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути