четвер, 18 липня 2013 11:09

Двотисячолітню піраміду знайшли у Мексиці
5

Фото: Фото: zhelezyaka.com

На сході Мексики було виявлено стародавнє поселення. На його території були знайдені 30 скелетів, а також руїни піраміди віком близько 2 тис. років.

Відкриття було зроблено в штаті Веракрус при проведенні будівельних робіт. У ході розкопок археологи з Національного музею історії та антропології знайшли кілька фігурок з глини, нефритові намистини, дзеркала та залишки тварин - собак, койотів, оленів, птахів і риб. Жителі поселення, ймовірно, "колекціонували" останки вимерлих доісторичних тварин, оскільки археологами був знайдений скам'янілий зуб акули, що жила кілька мільйонів років тому і нагадувала мегалодонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у Белізі: 2300-річну піраміду майя зруйнували задля видобутку щебеню

Дослідники запевняють, що в поселенні жили в 1 - 7 ст. н.е. Про народ, що населяв цю територію, мало що відомо.

"Все що ми знаємо до цього моменту, - це 30 поховань, у двох з яких було виявлено дитячі скелети, - говорить археолог Альфредо Дельгадо. - Монументальні споруди рідко знаходять у Веракруіс. Але нам пощастило знайти піраміду".

За словами мексиканських археологів, знайдені в ході розкопок артефакти належать різним культурам. Деякі фігурки нагадують предмети, створені майя. Про це також свідчить і тип цегляної кладки. Разом з тим, фрагменти посуду схожі на кераміку з міста Теотіуакан.

Зараз ви читаєте новину «Двотисячолітню піраміду знайшли у Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути