четвер, 20 червня 2013 10:53

Археологи виявили загублене в лісах місто майя
10

Фото: Фото: zhelezyaka.com

Група мексиканських археологів виявила давнє місто майя Чактан. Залишки споруд були знайдені на південному сході Мексики в штаті Кампече, повідомляє INAH. За словами дослідників, місто було центром досить великого регіону в 600-900 рр. н.е. Площа міста становила більше 22 гектарів. На його території розташовувалася велика кількість монументів, на деяких з яких збереглися написи.

Археологи шукають в Ірландії кельтське Ельдорадо

Протягом століть Кактан був прихований під покровом лісу. Довгий час цей район був майже не досліджений, до теперішнього часу ця територія була білою плямою на археологічній карті. Для того щоб дістатися до загубленого міста, археологам довелося в буквальному сенсі прорубувати шлях крізь густу рослинність.

Місто складалося з трьох комплексів. Західний займав площу 11 гектарів, два інших, південно-східний та північно-східний, мали загальну площу 11 гектарів.



На цій території дослідники виявили безліч пірамідальних структур, два майданчики для гри в м'яч, площу, скульптури і житлові споруди. Найвища піраміда, що розташовувалася в західному комплексі, досягала у висоту 23 м. Крім того, були знайдені 19 стел, три з яких добре збереглися.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили загублене в лісах місто майя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути