вівторок, 14 травня 2013 12:43

Скандал у Белізі: 2300-річну піраміду майя зруйнували задля видобутку щебеню

Найбільшу піраміду майя в Белізі зруйнували заради видобутку на її місці щебеню для будівництва доріг, повідомляє телевізійний канал Foxnews.

Про руйнування піраміди віком 2300 років стало відомо ще на початку травня. Піраміда знаходилася на території приватного володіння, проте закони Белізу беруть під захист всі будівлі, які були побудовані до появи тут іспанців.

"Це одна з найгірших речей, які я бачив за свій 25-річний досвід роботи археологом", - цитує сайт археолога Інституту археології Белізу Джона Морріса.

"Ми вже не зможемо повернути цю піраміду. Я відчуваю жах і мені зараз простобракує слів", - додав Морріс.

Техніка, що руйнувала піраміду, була позначена як майно будівельної компанії D-Mar General Contracting and Development, Inc., проте її власник Денні Гріджалва (Denny Grijalva) заявив сайту 7newsbeilze, що він нічого не знає про проект видобутку гравію на місці піраміди. Він порадив звернутися з питаннями до керівника проекту, який, у свою чергу, відмовився від коментарів.

Беліз - держава в Центральній Америці. До 1973 року носив назву Британський Гондурас. Межує на півночі з Мексикою і на заході з Гватемалою.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Белізі: 2300-річну піраміду майя зруйнували задля видобутку щебеню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути