Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2018 08:21

До найстарішого зоопарку світу не дозволяли заходити всім охочим

До найстарішого зоопарку світу не дозволяли заходити всім охочим
Лондонський зоосад, 1930 рік. Фото: www.vintag.es

27 квітня 1828 року у Лондоні відкрили зоосад. Зараз це найстаріший зоопарк світу. Розташований у північній частині Ріджентс-парку на кордоні між районами Вестмінстер і Камден.

Лондонський зоопарк - найстаріший серед усіх публічних зоопарків світу. Цей зоопарк не найбільший за площею, але має значну колекцію тварин, що нараховує 700 видів і понад 16 тисяч особин.Спочатку зоопарк призначався виключно для наукових досліджень Лондонського зоологічного товариства і був закритий для публіки. Однак фінансування було замало, тому приймають рішення пускати відвідувачів за гроші. Розширюється колекція рідкісних видів, багато з яких тоді ще не були широко відомі публіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитинча кенгуру врятували працівники зоопарку

Першими мешканцями зоопарку стали такі рідкісні види, як аравійські антилопи, антилопи куду, орангутанги і навіть вимерлі на сьогоднішній день кваги і сумчасті вовки. Спочатку всі вихованці зоопарку містилися в закритих приміщеннях. Вважалося, що сирий клімат Лондона несприятливий для мешканців жарких країн. 1902 року секретар Лондонського зоологічного товариства Пітер Мітчелл провів масштабну реорганізацію, внаслідок якої багато тварин стали жити у відкритих вольєрах. Це не тільки не завдало їм шкоди, а й сприяло процвітанню багатьох видів. Відтоді Лондонський зоопарк постійно модернізує експозиційні та службові приміщення.

Сучасний Лондонський зоопарк - один зі світових центрів з розведення рідкісних видів тварин. Вольєри у зоопарку імітують природне середовище. На території закладу є басейн для пінгвінів, савана для левів, тропічні ліси для лінивців, мавп та мурахоїдів.

Людські зоопарки організовувалися в різних містах - Антверпен, Лондон, Барселона, Париж, Мілан, Нью-Йорк, Варшава, Гамбург і Санкт-Петербург - де тільки не проходили виставки людей. Як правило, подивитися на "дивовижних" тубільців приходили сотні тисяч відвідувачів. А ось "село негрів" на паризькій Всесвітній виставки 1889 року побачили понад 28 мільйонів чоловік.

Зараз ви читаєте новину «До найстарішого зоопарку світу не дозволяли заходити всім охочим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути