Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2016 09:25

Будівництво найбільшої християнської церкви спричинило продаж індульгенцій

Будівництво найбільшої християнської церкви спричинило продаж індульгенцій

18 квітня 1506 року закладено перший камінь у будівництво Собору Святого Петра, який зводився понад 120 років. Наразі він є найбільшою християнською церквою у світі.

Проект нового собору створив італійський архітектор Донато Браманте. Згідно з ним будівництво розпочали 18 квітня 1506 року. Після смерті Браманте у 1515 році головним архітектором собору став Рафаель Санті. Загалом, протягом 120 років будівництва змінилось 8 архітекторів. Наймасштабніші зміни в будівництві належать Мікеланджело Буонарроті, який працював над собором останні 17 років свого життя. Повідомляє "Цей день в історії".

Витрати на будівництво собору Святого Петра були настільки великими, що папі Леву X довелося продавати індульгенції. Продаж індульгенцій викликав протест німецького священника-агустинця Мартіна Лютера. Згодом це спричинило рух Реформації та зародження протестантизму.

Загальна довжина собору 211,6 метри, ширина - 150, висота – 138. Купол має висоту 119 м і діаметр 42 м. Загальна площа собору становить 2,1 гектара.

У 1998 році в Кот-д'Івуарі була збудована базиліка Нотр-Дам-де-ла-Пе з висотою 158 метри. Її оголосили найбільшим християнським храмом, однак, її внутрішній простір спроектовано таким чином, що одночасно у храмі може перебувати не більше 18 тисяч людей, тоді як у соборі Святого Петра — до 60 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво найбільшої християнської церкви спричинило продаж індульгенцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути