пʼятниця, 18 січня 2013 18:23

Вірменія звинуватила Британський музей в історичній помилці

Вірменія звинуватила Британський музей в історичній помилці
Фото: otpuskland.ru

Форум вірменських асоціацій Європи (FAAE) висловив протест Британському музею в зв'язку з поданням вірменських культурних цінностей в залі "Стародавня Туреччина" (галерея "Raymond and Beverly Sackler", зал № 54), пише arminfo.info.

У заяві Форуму зокрема зазначається, що включені в експозицію предмети мають відношення не до Туреччини, а до Урарту (давня держава, що розташовувалося на території Вірменського нагір'я). Вказується також на те, що в галереї часто виставляються вірменські експонати, що відносяться до різних періодів, однак при цьому їхня культурна приналежність приховується, як у випадку з вірменськими килимами, які представляються як мусульманські. Таким чином, включення урартських предметів в залу "Стародавня Туреччина" є лише одним із прикладів.

FAAE відзначає, що готове надати Британському музею експертні висновки провідних істориків, які спеціалізуються на Урарту. Крім того, Форум закликає перейменувати залу "Стародавня Туреччина" в "Урарту, стародавня Вірменія".

У своєму повідомленні FAAE інформує, що письмова заява була направлена ??керівництву Британського музею, а також посольству Великобританії у Вірменії. У своїй відповіді музей пообіцяв розглянути питання протягом 20 днів.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія звинуватила Британський музей в історичній помилці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути