Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 12:26

Археологи погоджуються, що Великий потоп відбувся на Чорному морі

Археологи погоджуються, що Великий потоп відбувся на Чорному морі
Фото: eventsreal.org

Великий потоп з біблійної історії про Ноїв ковчег, можливо, мав місце. Про це заявив Роберт Баллард, підводний археолог, який знайшов "Титанік", пише британська The Daily Telegraph.

В інтерв'ю ABC News Баллард пояснив, що він досліджував теорію, запропоновану двома вченими з Колумбійського університету, згідно з якою була потужна повінь в регіоні Чорного моря. Вони вважають, що Чорне море колись було ізольованим прісноводним озером, оточеним сільськогосподарськими угіддями, поки воно не було затоплене потоком води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова знахідка підтверджує, що Туринська плащаниця - підробка (ФОТО)

"Ми поїхали туди в пошуках слідів повені, - сказав археолог - Не тільки повільного, наступаючого підвищення рівня моря, але дійсно великої повені, яка потім залишилось... Земля, яка пішла під воду, так і залишилася".

Незважаючи на те, що дослідники не знайшли ковчега, вони виявили стародавню берегову лінію, яка, на думку Балларда, є доказом того, що така подія мала місце. Він вважає, що, за результатами радіовуглецевого аналізу панцирів, знайдених уздовж берегової лінії, це сталося близько 5000 року до н. е. Відповідно до теорії, ця історія передавалась потім протягом років з уст в уста і в кінцевому підсумку сформувалася легенда про Ноя.

Команда Балларда виявила уламки судна, а також стародавню кераміку. Хоча він і не думає, що коли-небудь знайде Ноїв ковчег, але вважає, що може знайти докази того, що стародавня громада була змита потопом.

Зараз ви читаєте новину «Археологи погоджуються, що Великий потоп відбувся на Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути