середа, 16 грудня 2009 17:39

Нова знахідка підтверджує, що Туринська плащаниця - підробка (ФОТО)

Археологи виявили в Єрусалимі похоронний покрив, що датується часом розп"яття Христа. На їхню думку, ця знахідка змушує засумніватися в достовірності Туринської плащаниці.

Спосіб переплетення і малюнок тканини кардинально відрізняються від полотна плащаниці.

Покров виготовлений методом простого двостороннього переплетення, а не діагонального, як у Туринської плащаниці, яке, на думку експертів, з"явилося не раніше за середні віки.

Полотно було виявлено археологами з "Hebrew University" і "Albright Research Institute" в долині Хінном поруч із людськими останками запечатаної камері похоронної печери.

Тести ДНК показали, що похований чоловік був хворий на проказу і помер від туберкульозу - можливо, саме тому його похоронна печера була запечатана, що зробило можливим збереження полотна і навіть волосся людини протягом 2000 років, пише британська газета "Дейлі мейл".

Єрусалимська плащаниця - не єдине полотно, як Туринська; вона зроблена з кількох частин з окремим шматком тканини для голови.

За словами керівника групи археологів, професора Шимона Гібсона, Туринська плащаниця не відповідала описам палестинських похоронних практик I сторіччя.

"Наш похоронний покрив показує, що окремі покриви для голови та для тіла були поширеною практикою. Наявність окремого покриву для голови мало велике значення: коли когось приносили ховати, то розміщували покрив на обличчя на той випадок, якщо людина насправді не померла - тоді він міг здути тканину з обличчя і покликати на допомогу ", - зазначив Гібсон.

За його словами, таке досить часто відбувалося в давнину, коли не було сучасного медичного обладнання.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Нова знахідка підтверджує, що Туринська плащаниця - підробка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути