субота, 19 травня 2012 10:38

Російський альпініст назвав місце знаходження Ноївого Ковчега

Російський альпініст назвав місце знаходження Ноївого Ковчега
Володимир Шатаєв 11 років життя присвятив пошукам Ноївого Ковчега ФОТО: risk.ru

Ноїв Ковчег може перебувати в улоговині між Великим і Малим Араратом. Так вважає відомий російський альпініст, колишній головний тренер збірної країни з альпінізму Володимир Шатаєв, який захоплюється пошуком біблійного супер-судна.

"Якщо він і знаходиться на горі Арарат, то тільки в забороненій зоні. Там, де розташований, як я припускаю, секретний режимний об'єкт", - сказав "Інтерфаксу" Шатаєв, який присвятив пошукам Ковчега 11 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівським вірменам привезли камінь із Арарату

За 11 років пошуків Шатаєв - 74-річний заслужений тренер СРСР і РФ з альпінізму - піднімався на гору Арарат по всіх маршрутах, неодноразово вів пошуки на рівні 3800 і 4200 м в Ахорській ущелині (східний схил гори), де, згідно з більшістю письмових джерел, повинні перебувати уламки біблійного судна, скуті вічною мерзлотою. Наприкінці серпня 2011 р. він побував на вершині гори Арарат (5165 м) в 13-й раз.

Він зазначив, що, перебуваючи на східному схилі гори, особисто бачив, як машини в'їжджали на цю передбачувану базу і зникали під землею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці знайшли на горі Арарат Ноїв ковчег

"Тому, якщо Ковчег десь поруч засипаний, то ми туди ніяк не потрапимо", - зазначив альпініст.

За його словами, під час останнього підйому місцеві курдські провідники повідомили, що американський археолог-любитель, який отримав гранти від уряду США і двох наукових інститутів, веде пошуки Ковчега біля Піку Вознесіння. Таку назву одній з вершин Великого Арарату дали російські козаки, коли гора знаходилася в межах Російської імперії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зварювальник з Китаю будує "Ноїв ковчег" із нафтових цистерн

Однак Шатаєв висловив сумніви, що ці зусилля дадуть результат. "Мені здається, що в кращому випадку вони знайдуть колоди полозів від саней, на яких козаки скочувалися з Піку Вознесіння", - зазначив він.

Ноїв Ковчег - в Біблії судно, побудоване Ноєм за велінням Бога для порятунку від Потопу своєї сім'ї і по одній нечистій і семи чистих пар кожного виду тварин. Приблизно з початку IV століття час від часу робилися спроби знайти залишки Ноївого ковчега в районі гори Арарат де, згідно з Біблією, ковчег пристав до землі після закінчення Потопу. У XIX і XX століттях в тих місцях побувало кілька експедицій, і, хоча жодна з них не виявила Ковчега, багато хто з дослідників стверджували, що бачили щось схоже на його залишки.

Зараз ви читаєте новину «Російський альпініст назвав місце знаходження Ноївого Ковчега». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути