Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 12:51

Археологи стверджують, що знайшли на дні Чорного моря Ноїв ковчег

Археологи-ентузіасти з громадської організації "Космопошук" близькі до того, щоб "дістати" з дна Чорного моря сенсацію світового значення. Група дослідників під керівництвом координатора "Космопошуку" Вадима Чорноброва зайнята пошуками Ноїва ковчега, рештки якого, за припущенням шукачів, можуть знаходитися зовсім не на горі Арарат у Туреччині, а на вершині гори з аналогічною назвою в районі чорноморського курорту Геленджик. Як заявив Вадим Чорнобров, гора Арарат біля Геленджика (район курортного містечка Бетта) може бути тим самим місцем, де врятувалися від вод Усесвітнього потопу люди і тварини. На доказ правдивості своєї гіпотези члени експедиції продемонстрували знімальній групі російського телебачення витягнуті з дна бухти біля селища Бетта фрагменти старовинного судна і свинцевий якір, аналогічний тим, якими користувалися античні мореплавці.

У Ветхому Завіті мовиться про гору Арарат, яку згодом поглинули води Чорного озера. Оскільки раніше жодна з експедицій нічого не виявила на вершині турецького Арарату, тож слід переорієнтовувати пошуки на чорноморське узбережжя.

Як повідомив керівник школи "Сталкер" при ГО "Космопошук" Олександр Петухов, експедиція займатиметься дослідженнями і пошуковою роботою в Бетті щонайменше 10 днів, оскільки у групи Чорноброва завдання – зібрати якомога більше матеріалу на підтвердження висунутої гіпотези.

"Чорноморської версії" дотримуються і деякі зарубіжні вчені. Зокрема, археологи з Колумбійського університету (США) під керівництвом Роберта Балларда здійснили декілька експедицій і досліджували морське дно на глибині 100-150 м поблизу турецьких берегів. Глибоководний автоматичний апарат, який використовували науковці, виявив на дні моря цікаві об"єкти, що нагадують будови. Детальніше вивчення цих об"єктів може дати відповіді на багато питань, а може, додасть і нових. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Археологи стверджують, що знайшли на дні Чорного моря Ноїв ковчег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути