середа, 28 квітня 2010 16:47

Китайці знайшли на горі Арарат Ноїв ковчег

Китайці знайшли на горі Арарат Ноїв ковчег

Група китайських дослідників заявили про знаходження на горі Арарат залишків Ноєвого ковчегу. Ці заяви викликали неоднозначну реакцію в Туреччині і в наукових колах світу.

У Старому завіті говориться про те, як праведний Ной врятував людей і "кожної тварі по парі" від Усесвітнього потопу. Днями у Гонг-Конзі група членів міжнародної організації добровольців, які займаються пошуками ковчегу, оголосила, що в ході проведеної в жовтні минулого року експедиції на Арараті на висоті 4-х тисяч метрів були знайдені залишки біблійного судна.

Китайські представники організації, яка належить до євангелістської церкви, стверджують, що вуглеводневий аналіз артефактів оцінив вік знайденої ними споруди у 4800 років.

Однак відомий турецький вчений-геолог Ахмет Ерджан піддав сумніву заяву про знайдення на Арараті Ноєвого ковчега.

"Я не вірю в існування ковчега. Він хоч і описаний у Священному писанні, історія про нього суперечить науці та історії", - сказав журналістам учений, додавши, що знайдені на Арараті артефакти можуть належати цивілізації Урарту, що існувала колись у цих краях.

"Ковчег не міг пристати до чотирикілометрової вершині Арарату", - заявив інший турецький вчений, професор Орхан Бінгель. "Для того щоб причалити до такій висоті, вся планета повинна бути покрита водою. Ми ж не маємо даних про те, що вода на Землі коли-небудь досягала рівня в чотири кілометри", - розповів відомий геолог.

Турецькі газети і телеканали також цитують екс-губернатора провінції Агри Мехмета Четіна, який повідомив, що місцева влада не давала дозволу експедиції на проведення розкопок на Арараті. Вони також не знають, як китайці вивезли з країни знайдені ними артефакти.

Ноїв ковчег на Арараті шукають не одне сторіччя, але поки безуспішно. За останні пару десятиріч його "знаходили" вже декілька разів.

РИА-Новости, Tvn24
Зараз ви читаєте новину «Китайці знайшли на горі Арарат Ноїв ковчег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути