Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2022 01:30

Археологи знайшли місце поховання Святого Миколая

Археологи знайшли місце поховання Святого Миколая
У Туреччині знайшли місце поховання Святого Миколая. Фото: eastnews.ua

На півдні Туреччини археологи знайшли можливе місце поховання Святого Миколая.

Було відомо, що святого поховали у IV столітті нашої ери у церкві турецької провінції Анталія. Але останки Миколая викрали приблизно через 700 років після смерті, повідомляє Live Science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли давньоримський фонтан

"Тепер дослідники звернули увагу на подібність церкви з Храмом Гробу Господнього в Єрусалимі та розміщення фрески із зображенням Христа. На думку вчених, це підказки, які свідчать про те, де може бути поховано тіло Святого Миколая", – йдеться у повідомленні.

Церква Святого Миколая розміщується у місті Демре на півдні Туреччини. Святий там у IV столітті нашої ери. Тоді це місто було відоме як Мира.

Згідно з рукописом 1087 року, деякі мудреці і прославлені люди з Барі в Італії обговорювали перенесення мощей святого. У турецькій церкві лишили зламаний саркофаг та кілька кісток.

Сама церква в Демре збереглася протягом наступних тисячоліть, археологічні розкопки розпочалися тут на початку ХХ століття. Завдяки цьому вченим вдалося знайти фундамент старої церкви. Тепер голова Регіональної ради зі збереження культурної спадщини Анталії Осман Еравшар оголосив про виявлення могили Святого Миколая. Такого висновку дійшли на підставі фрески із зображенням Ісуса.

Він сказав, що вдалося знайти підлогу, якою ступав Святий Миколай.

Вченим також удалося знайти початкове місце поховання Миколая. Коли група з Барі викрала останки, вона розкрила кілька саркофагів і змінила їхнє розташування.

"Саркофаг святого був поміщений у особливе місце із трьома апсидами та куполом. Тут же було знайдено фреску, на якій був зображений Христос. У лівій руці він тримав Біблію, а правою робив знак благословення", – пояснив Ершавар.

Над місцем поховання є недобудований купол, схожий на купол Гробу Господнього. Ймовірно, він мав цілеспрямованою спробою пов'язати Святого Миколая з історією розп'яття та воскресіння Христа.

У провінції Мерсін на півдні Туреччини знайшли прикраси візантійського періоду.

Археологи розкопали 19 прикрас віком 1400 років. Вони належать до періоду Візантійсько-Сасанідської війни 602-628 років.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли місце поховання Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути