субота, 27 жовтня 2018 11:18

Якими побачила українців у 1908 році журналістка з Англії - добірка фото
13

В селі на Київщині
Фото: Russian Album, 1908-1918. Front Cover. Florence Farmborough
Одеса
Київ
Жінки прийшли за молоком
Дівчина в українському одязі

Раритетні фото українців 110-річної давнини пропонує переглянути Gazeta.ua. Їх зробила і опублікувала у своїй книзі спогадів англійка Флоренс Фармборо (1887-1978) - гувернантка, медсестра, фотограф, викладач та журналіст.

Вона народилась та виросла в графстві Бакінґшшир у великій сім'ї. В 1908 році приїхала до Києва працювати гувернанткою доньок професора, лікаря-терапевта Павла Усова.

На більшості її світлин мешканці столиці та околиць. Ймовірно, до України, вона потрапила через одеський порт. Перше фото було зроблене в Одесі на базарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як санітарки із США працювали у Києві 1918 року - добірка фото

Українці дуже сподобались Флоранс, особливо припав до душі народний одяг. Дівчата з села в вишитих сорочках часто позували для англійки. Ці фото вона захопливо підписувала не інакше як український "сільський шарм".

В 1914-му році здає екзамени з російської мови і стає медсестрою. Всю війну вела фронтовий щоденник. Пізніше видала його і він користувався неабиякою популярністю читачів. Був доповнений авторськими фотографіями англійки.

Gazeta.ua пропонує переглянути ретро-світлини Києва 1920-1930-х.

Тоді в місті запровадили міське автобусне та тролейбусне сполучення, збудували міст імені Євгенії Бош, ввели в дію першу АТС, організовали центральне опалення. 1923-го відкрили Червоний стадіон імені Льва Троцького – тепер НСК "Олімпійський". 1933-го — відкрили Київський аеропорт і Стадіон "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Якими побачила українців у 1908 році журналістка з Англії - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути