вівторок, 05 лютого 2013 11:18

Яйця динозаврів в Індії продають за безцінь

Яйця динозаврів в Індії продають за безцінь
Фото: archae.ru

Яйця динозаврів, які на міжнародних спеціальних ринках могли б коштувати до 10 мільйонів рупій кожне (близько 190 тисяч доларів), продаються в центральному індійському штаті Мадхья-Прадеш по 500 рупій (близько дев'яти доларів), повідомляють РИА Новости.

Влада намагається покласти край нелегальній торгівлі скам'янілостями. Як пише в неділю газета Times of India (TOI), яйця динозаврів, які належать до крейдяного періоду (приблизно 145-66 мільйонів років тому) можна вільно збирати на ділянці площею 89 гектарів в окрузі Дхар, де раніше були гнізда динозаврів. Це місце здобуло популярність ще в 2007 році, проте досі воно ніяк не обгороджене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії знайшли сліди динозаврів з Південного полюсу

Місцеві жителі, які не знайомі з істинною цінністю яєць, збирають їх і збувають контрабандистам по 500 рупій, а ті потім продають їх за справжньою ціною палеонтологам.

Уряд Мадхья-Прадеш з метою покласти край нелегальній торгівлі склав Акт про збереження скам'янілостей. У найближчому майбутньому його повинен розглянути місцевий парламент.

Зараз ви читаєте новину «Яйця динозаврів в Індії продають за безцінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути