Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2013 13:14

В Афінах знайшли найстарішу монету в світі

Автор: Фото: russianathens.gr
 

Незвичайну монету епохи афінського тирана Пісістрата знайшли під час недавніх розкопок на місці Стародавньої Агори в Афінах.

Учні Американської класичної школи (??????????? ????? ???????? ???????) разом з керівником паном Джоном Мак Кампом виявили монету, походження якої датується приблизно 546-518 рр. до н.е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У грецькій печері виявили стіну часів Льодовикового періоду

Монета вагою 7 грам має в діаметрі від 6,05 до 7,05 мм і зроблена з електрума (різновиду самородного золота, що представляє собою сплав золота й срібла). На одній стороні монети зображена голова бика. Ймовірно, це одна з найстаріших монет, виявлених сьогодні археологами.

Імовірно, що дану валюту карбували в період вигнання Пісистрата з Афін (546 р. до н.е.). Пісістрат, маючи доступ до золота й срібла у Фракії, де він тоді перебував, платив найманцям, щоб ті допомагали йому з поверненням. Відомо, що шлях Пісистрата з Афін лежав через Еритрею, грошовим символом якої була якраз голова бика. Таким чином, вважають науковці, дана монета могла бути викарбувана у Фракії і разом з іншими використана для повернення афінського тирана на царювання.

Зараз ви читаєте новину « В Афінах знайшли найстарішу монету в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути