понеділок, 24 грудня 2012 16:17

Стародавній грецький ринок відкриють для сучасних торговців

Автор: Фото: antalyatoday.ru
 

Стародавній критий базар у місті Триполіс, розташованому в регіоні Егейського моря в районі Денізлі, буде повністю розкопаний і відновлений для комерційної діяльності.

Базар відмінно зберігся. У наступному році він буде повністю розчищено і відкритий для туристів.

За словами губернатора Денізлі Abd?lkadir Demir, Триполіс був одним із трьох найбільш важливих міст області у 2 столітті до н.е., поряд з Іераполісом і Лаодікеєю. Він був центром торгівлі, текстильного виробництва і сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півночі Греції знайшли давній сонячний годинник

Різні університети вели розкопки в стародавньому місті протягом 15 років. На даний час факультет археології Університету Памуккале продовжує досліджувати область. Проект розкопок почався більше ніж п'ять місяців тому і показав дуже гарні результати. Очікується, що до кінця 2013 року Триполіс буде повністю розкопаний.

"За останні півроку в Триполісі були виявлені критий і відкритий базари, вулиці були повністю розчищені. Археологічні розкопки продовжаться протягом всієї зими. Приблизно 336 000 турецьких лір були виділені на розвиток проекту Міністерством культури і туризму та Спеціальним провінційним управлінням, але ми не будемо встановлювати будь ліміти, оскільки місто має бути відновлене якомога швидше", - заявив губернатор.

"Ми сподіваємося, що відмінно збережений критий базар у древньому місті приверне багато туристів. Вже до кінця 2013 року ми плануємо відкрити його для відвідувачів. Продавці зможуть відкрити там свої магазини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи сперечаються де знаходився Лабіринт Мінотавра

За словами археологів, ринок зберіг свій первісний вигляд. Дійсно, він справляє таке враження, ніби його щойно побудували. "Я вважаю, що це місце стане одним з найважливіших центрів туризму в регіоні", - додав пан Demir.

Заступник керівника групи археологів, ад'юнкт-професор Bahad?r Durman, розповів, що древнє місто Триполіс було повністю засипане ґрунтом в результаті ерозії.

"Ми знайшли міцні будови на глибині 3.5 - 4 метри, і одна з них була критим базаром. Його розкопки будуть повністю завершені наступного року. Більшість структур закритої області базару зберегли свою міцність. Подібні ринки знаходили в області і раніше, але жоден з них не зберігся так добре. У Триполісі також виявлені житлові будівлі, лазні, театри і дуже великий стадіон", - розповів пан Durman.

Зараз ви читаєте новину «Стародавній грецький ринок відкриють для сучасних торговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути