Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2012 10:55

Археологи потривожать останки батька Олександра Македонського

 

Грецькі вчені вирішили потривожити останки Філіпа II (382-336 рр. до н.е.), царя Македонії, який об'єднав Елладу, батька Олександра Великого. Невелика частина скелета монарха, тонкого дипломата і безстрашного воїна, буде передана для вивчення і проведення аналізів в Національний центр наукових досліджень імені Демокріта.

Філіп став кульгавим і втратив око через особисту участь в незліченних битвах, був убитий змовниками перед уже підготовленим ним походом на Перську імперію, лаври розтрощення якої дісталися його синові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптури і скарби знайшли на бригу, який вивіз скарби Парфенона

Для цього було отримано спеціальний дозвіл Центральної археологічної ради, яка санкціонувала вилучення частини останків великого царя і полководця з його перетвореної на музей підземної усипальниці в Вергіні на півночі Греції.

Згідно з даними Археологічного музею Салоників, вчені вирішили з'ясувати хімічний і мінеральний склад таємничої субстанції, якою покриті кістки монарха і яка зустрічається також в інших македонських гробницях. Це унікальне дослідження буде проводитися вперше і, як очікується, зможе пролити світло на процеси корозії золотих сплавів і традиції поховального ритуалу тієї далекої епохи.

Зараз ви читаєте новину «Археологи потривожать останки батька Олександра Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути