понеділок, 15 жовтня 2012 16:12

Міні-спідницю придумали під час миття підлоги
10

Фото: Фото: liveinternet.ru

Поява міні-спідниць змінила чоловічу уяву про красу жінки. Одягати міні можуть собі дозволити високі худі дівчата з довгими ногами. Об'ємні груди та округлі стегна вийшли з моди. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський стиліст Маргарита Соколова.

"Коли з'явилась міні-спідниця у 1962 році, ідолом десятків тисяч стала англійська модель Твіггі. Дівчина мала зріст 167 сантиметрів, важила 43 кілограма. Класичними стали параметри 80-55-80. Твіггі заздрили навіть відомі голлівудські актриси".

За словами стиліста, восени у Лондоні дизайнери святкують 50-річчя міні-спідниці. Наряд придумала під час миття підлоги британська модельєр Мері Куант.

"Мері додумалась створити міні-спідницю, коли побачила, як її подруга миє підлогу. Щоб поділ не заважав роботі, подруга обрізала його ножицям. Мері Куант наступного ж дня узяла до рук ножиці і вкоротила усі спідниці у власного гардеробі. А ще через тиждень на вітрині її лондонського бутика "Базар" з'явилась ціла колекція укорочених спідниць, довжина яких на 10 сантиметрів не доходила до коліна. Такою є класична довжина міні. Багато дизайнерів досі приписує створення міні-спідниці французькому модельєру Андре Курреж. Куант ніколи не боролась за право бути винахідницею міні, тому часто повторювала: "Міні створили не я і не Курреж. Міні першими одягли дівчата з вулиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівнянки 1930-х носили французькі капелюшки

За спостереженням стиліста, італійські та французькі дизайнери люблять повторювати: міні-спідниця прийшла з вулиці і повернулась на вулицю.

"Зараз у Європі міні можна побачити тільки на повіях. Українські дівчата навпаки поки не готові розпрощатися з короткими спідницями. У теперішню моду повертаються плісировані спідниці - з рівними вертикальними складками. Їх повно у колекціях Діор та Гуччі. Колись їх носили у школу. Тепер це ідеальне вбрання для роботи в офісі. Багатошарові пишні спідниці з воланами або драпіровкою роблять акцент на жіночності та витонченості. Такі тенденції диктує модний дім "Ніна Річі". Від міні у Європі відмовились ще 10 років тому. Цей фасон повністю віджив себе, але може повернутися у моду через років 20".

Міні-спідниця отримала назву на честь популярного у ті часи автомобіля "Міні Купера".

Першу партію міні-спідниць дизайнерка продала за один день. Її рекорду тепер не може повторити жоден дизайнер. Зі знаменитостей першою міні-спідницю одягла вдова Кеннеді Жаклін Онассіс. Її вважали американської іконою стилю шістдесятих. Тільки через чотири роки вкорочені спідниці з'явились у гардеробі британської королеви Єлизавети ІІ.

Зараз ви читаєте новину « Міні-спідницю придумали під час миття підлоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути