вівторок, 17 листопада 2020 09:07

Життя після коронавірусу: скільки займає відновлення організму

Життя після коронавірусу: скільки займає відновлення організму
Тарас Жиравецький порадив, що робити після коронавірусу. Фото: facebook.com

В Україні більшає не тільки заражених людей, а й тих хто перехворів на COVID-19. Вони мають знати, що робити для швидкого відновлення організму. Люди до 30 років це зроблять за 14 днів відновитесь.

Про це розповідає Тарас Жиравецький, головний лікар клініки "Біо-курс" у Фейсбук.

"Організм розумний, і сам відновить себе, мікрофлора у кишківнику після антибіотику також відновиться самостійно до 14 днів без пробіотиків. Якщо у вас будуть заїди, білий язик, відчуття дискомфорту в роті, висип на статевих органах - не лякайтесь це наймовірніше кандидоз. Сімейний лікар має призначити протигрибкові ліки", - переконує фахівець.

Прийом антибактерійних міг вплинути позитивно на перебіг гастриту, який часто є викликаний бактерією гелікобактер пілорі. Також якщо був ієрсініоз - бактерія, яка викликає запалення у кишківнику Ви можете отримати знищення цієї бактерії і покращення стану роботи кишківника.

Для чоловіків приємна новина, антибактерійні препарати можуть пролікувати й простатит про який вони не здогадувались, що покращить якість статевого життя.

Що буває після "корони":

1. Пітливість кілька тижнів, особливо при фізичному навантаженні, деколи вночі.

2. Часто буває температура 37,2, яка частіше буває в тих пацієнтів, які є алергіками і мають високий igE. Також причиною такої температури може бути активація герпес вірусів на фоні зниження імунітету.

3. Стан апатії і постійної втоми.

4. Повторне запалення легень викликане бактерійними інфекціями, не пов'язане з коронавірусом, бо організм залишається ослабленим.

5. Загострення геморою, часто буває після тривалого курсу антибактерійних. Рекомендую в такому випадку звернутись до проктолога.

6. Загострення подагри. Часто спостерігаю підняття рівня сечової кислоти. Порадитись з сімейним лікарем стосовно контролю сечової кислоти та дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого почастішали випадки ускладнень від Covid-19

7. Позитивом доречі є те, що більшість пацієнтів з надміром ваги таки частіше мають зниження ваги після ковіду.

8. Виникнення тромбозів. Тут завжди потрібно радитись з судинними хірургами.

9. Ще 14-20 днів можуть бути вищі печінкові проби, як наслідок прийому нестероїдних протизапальних.

10. Кашель може бути більше місяця і нюх може зникнути на кілька місяців. 12. Головний біль часто триває від початку захворювання до 14-20 дня, нагадує стан як після алкогольного сп'яніння.

Тому логічно після захворювання виконати невелике лабораторне обстеження. Це загальний аналіз крові, ц реактивний протеїн, феритин, д-димери, алт, аст, ггт, білірубін загальний та прямий, креатинін, сечовина, сечова кислота, залізо, глюкоза.

Прогноз розвитку епідемії Covid-19 в Україні на період 16 –29 листопада 2020 року зробили вчені Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень Національної академії наук України.

Зараз ви читаєте новину «Життя після коронавірусу: скільки займає відновлення організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути