вівторок, 17 листопада 2020 07:29

Коронавірус в Україні: вчені спрогнозували розвиток епідемії на кінець листопада

Коронавірус в Україні: вчені спрогнозували розвиток епідемії на кінець листопада
На початку грудня 2020 року в Україні прогнозують виявлення понад 20 тис. випадків Covid-19 на добу. Фото: unian.ua

Прогноз розвитку епідемії Covid-19 в Україні на період 16 –29 листопада 2020 року зробили вчені Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень Національної академії наук України.

Так, вчені прогнозують, що станом на 29 листопада загальна кількість хворих на коронавірус в Україні становитиме від 720 до 737 тис. Водночас, за прогнозами, кількість летальних випадків може сягнути 12 797, а кількість одужалих — 386 601. Про це йдеться на сайті НАНу.

"Повільне зниження коефіцієнта поширення інфекції як загальної тенденції продовжуватиметься, але, тим не менш, він все ще продукує значні в абсолютному вимірі добові прирости інфікованих та зростання середнього абсолютного приросту інфікованих", — йдеться у прогнозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов: Найкращий спосіб боротьби з Covid-19 – повний карантин

Згідно з консенсус-прогнозом щодо добового приросту інфікованих, на початку грудня 2020 року за добу в Україні виявлятимуть понад 20 тис. випадків Covid-19.

Минулий прогнозний тиждень мав високу точність (9-15 листопада) і підтвердив аномальний характер розвитку епідемії Covid-19 в Україні, що спостерігався тижнем раніше (2-8 листопада). Але він ще не закріпився як тенденція. Це свідчить про продовження неконтрольованого поширення інфекції в Україні.

Всі розроблені часткові та узагальнені прогнози передбачають збереження на наступний тиждень та більш віддалену перспективу негативних тенденцій розвитку епідемії Covid-19 в Україні.

Станом на ранок 16 листопада, маємо 545 689 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 9697 - летальні. За добу померли 94 пацієнти. Подолали хворобу 244 197 пацієнтів, із них за останню добу – 2753.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в Україні: вчені спрогнозували розвиток епідемії на кінець листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути