Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2018 23:28

Жінки, які змогли народити дитину після 50 років
20

Завдяки науці шанс народити дитину є майже в будь-якому віці. Однак інколи й сама природа показує, що меж дозволеного немає.

Реальні приклади пізньої вагітності подав woman.ru

53 роки, Деббі Хьюз із Великої Британії

Будучи матір'ю 3-х дітей, народжувати більше Деббі не планувала. У свої 52 продовжувала приймати протизаплідні. Новина про вагітність стала для жінки величезною несподіванкою. Усе показав тест. Зробити його Деббі вирішила "про всяк випадок": він мав розвіяти усі сумніви щодо зайвої ваги, яку жінка почала ні з того ні з сього набирати. Результат виявився позитивним.

Жодних проблем із виношуванням у Деббі не було, тому народжувала вона природним шляхом. У результаті на світ з'явився здоровий хлопчик.

Автор: woman.ru
  Деббі Хьюз із сином
Деббі Хьюз із сином
Автор: woman.ru
  Деббі Хьюз із сином й онучками
Деббі Хьюз із сином й онучками

54 роки, Арселія Гарсія із США

У свої 53 Арселія вже мала 8-х дітей. Ще одна вагітність не входила в її плани. Однак доля вирішила інакше. Виявилося, що Арселія вагітна трійнею. Усі троє — дівчатка. На світ вони з'явилися шляхом кесаревого розтину. Попри прогнози лікарів, народилися абсолютно здоровими.

Автор: woman.ru
  Арселія Гарсія з однією зі своїх трійнят
Арселія Гарсія з однією зі своїх трійнят

59-років, Доун Брук із Великої Британії

Доун Брук вважається рекордсменкою: випадків природного зачаття у жінок віком старших за неї досі не зафіксовано. У 58 років Доун вийшла вдруге заміж. Невдовзі після весілля почала відчувати слабкість і недомагання. Поява таких симптомів наштовхнула Доун на думку, що в неї розвинувся рак. Жінка здала всі призначені лікарями аналізи. У результаті виявилося, що причина недомагання у вагітності.

Побоювання того, що дитина може народитися з вадами, змушували Доун схилятися до думки про аборт. Однак чоловік британки переконав її народжувати. Дитина пари з'явилася на світ за допомогою кесаревого розтину. Це був цілком здоровий хлопчик.

Автор: woman.ru
  Подружжя Брук зі своїми старшими дітьми
Подружжя Брук зі своїми старшими дітьми
Автор: woman.ru
  Молодший син подружжя - Гаррі Джон Брук
Молодший син подружжя - Гаррі Джон Брук

60-років, Галина Шубеніна з Росії

Відбулося зачаття природним шляхом чи за допомогою ЕКО, жінка не зізнається. Пологи відбувалися шляхом кесаревого розтину. Свою дочку Галина з чоловіком назвали Клеопатрою.

"Дочка взагалі не приносить мені клопоту. Годую її груддю, жодних сумішей. Чоловік працює. Ми з ним, до речі, думаємо, а не народити ще одну дитину", — говорила Галина.

Автор: woman.ru
  Подружжя Шубеніних із дочкою
Подружжя Шубеніних із дочкою

62 роки, Ліна Альварес з Іспанії

Ліна все своє життя мріяла про доньку. У 62 роки завагітніла за допомогою ЕКО. Донор був анонімним. У результаті народилася здорова дівчинка вагою 2350 грамів. Назвала Ліна донечку на честь себе.

"Я найщасливіша жінка на планеті. Усе пройшло чудово. Коли їй буде 30 років, мені — 90. Я нічого не боюся, адже тривалість життя жінок з кожним роком зростає", — говорила Ліна.

Автор: woman.ru
  Ліна Альварес
Ліна Альварес
Автор: woman.ru
  Ліна Альварес
Ліна Альварес

62 роки, Патриція Решбрук із Великої Британії

Патриція мріяла народити спільну дитину своєму другому чоловікові. Однак природнім шляхом завагітніти через свій солідний вік не могла. У проведенні ЕКО британські клініки парі теж відмовляли: жінок старше 45 років на Туманному Альбіоні лікувати проти безпліддя не прийнято. Відмову подружжю давали й за кордоном. Та фортуна все їм ж посміхнулася. Допомогти погодився італійський спеціаліст Северино Анторіні, відомий своїми скандальними дослідами з клонування людини. ЕКО Патриції італієць провів в одній з російських приватних клінік. Результат був успішним. Жінка народила шляхом кесаревого розтину здорового хлопчика.

Автор: woman.ru
  Патриція Решбрук
Патриція Решбрук
Автор: woman.ru
  Подружжя Решбрук із сином
Подружжя Решбрук із сином

65 років, Аннегрет Раунігк з Німеччини

У свої 64 Аннегрет завагітніла за допомогою ЕКО. Підштовхнула жінку до такого кроку її молодша донька: дівчинка мріяла про молодшого брата або сестру. Вагітність виявилася багатоплідною — прижилося 4 ембріони. На 6-му місяці вагітності Аннегрет провели кесарів розтин. Так на світ з'явилося 3 хлопчики й 1 дівчинка. Четвірнята народилися дуже слабкими, однак лікарям все ж вдалося їх врятувати.

"Я не вважаю свій вчинок егоїстичним. Я люблю дітей. Завдяки малюкам відчуваю себе молодшою за свої роки", — відзначала Аннегрет.

Автор: woman.ru
  Аннегрет Раунігк
Аннегрет Раунігк
Автор: woman.ru
  Аннегрет Раунігк з молодшими дітьми
Аннегрет Раунігк з молодшими дітьми

66 років, Адріана Ілеску з Румунії

У молодому віці Адріана тяжко працювала й не могла звести кінці з кінцями. Заміж теж не вийшла, тому про народження дитини тільки мріяла. На початку 2000-х вирішила свою мрію втілити в життя: саме тоді популярність ЕКО почала набирати обертів. Перші 9 спроб виявилися марними. 10-а ж увінчалася успіхом — жінка завагітніла трійнею.

Унаслідок розвитку патології 2-х малюків Адріана втратила. Третього ж їй вдалося виносити. Це була дівчинка. На світ донька Ілеску з'явилася недоношеною. Дівчинку лікарям вдалося виходити. Нині вона вже ходить до школи й ні в чому не відстає від однолітків.

Автор: woman.ru
  Адріана Ілеску і її дочка Ельза
Адріана Ілеску і її дочка Ельза
Автор: woman.ru
  Адріана Ілеску і її дочка Ельза
Адріана Ілеску і її дочка Ельза

66 років, Елізабет Адені з Великої Британії

У молодості Елізабет була зосереджена на кар'єрі. Стати матір'ю надумала лише в такому солідному віці. Допомогли жінці втілити задум в українській клініці. Перша ж спроба ЕКО виявилася успішною. Свого єдиного сина Елізабет назвала Джоліоном.

"Головне — не скільки тобі років, а на скільки ти себе почуваєш. Іноді я відчуваю себе на 39, іноді — на 56. У нас буде прекрасна сім'я: я й моя дитина", — говорила Адені журналістам.

Автор: woman.ru
  Елізабет Адені зі своїм єдиним сином
Елізабет Адені зі своїм єдиним сином
Автор: woman.ru
  Джоліон Адені
Джоліон Адені

72-років, Далджиндер Каур з Індії

Зі своїм чоловіком Далджинер прожила в шлюбі 46 років. Однак батьками пара так і не змогла стати через проблеми зі здоров'ям. Незважаючи на солідний вік, надії подружжя Каур не втратило. Вони накопичили необхідну суму й пройшли процедуру ЕКО. Спроба виявилася вдалою. У квітні 2016 Далджиндер народила шляхом кесаревого розтину 1,5-кілограмового хлопчика. Попри недобір ваги, дитину вдалося виходити.

"Бог почув наші молитви. Тепер я нарешті живу повним життям. За малюком я доглядають самостійно. Мені здається, у мене навіть додалося сил. Мій чоловік теж дуже турботливий — допомагає мені, як може", — ділилась Далджиндер.

Автор: woman.ru
  Подружжя Каур із сином
Подружжя Каур із сином
Автор: woman.ru
  Далджиндер Каур із сином
Далджиндер Каур із сином

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після розлучення з чоловіком скористалася донорською спермою"

Раніше розповіли про перший у світі випадок народження дитини жінкою з маткою мертвого донора. Операцію з пересадки органу мешканці бразильського міста Сан-Паулу провели у 2016 році. Власна матка в неї була відсутня з народження. Через 1,5 місяці після операції у жінки з'явився менструальний цикл. Ще через 7 місяців вона завагітніла.

Зараз ви читаєте новину «Жінки, які змогли народити дитину після 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути