понеділок, 23 липня 2018 10:30

Виявили несподівану користь алкоголю для чоловіків

Виявили несподівану користь алкоголю для чоловіків
Алкоголь може вирішити проблеми з зачаттям. ФОТО: fatherly.com

Пиво й вино сприяють покращенню чоловічого здоров'я. Такі результати показало дослідження італійців, у якому взяли участь 323 добровольця.

Учені з Мілану з'ясували, що помірне вживання пива й вина покращує якість сперми, захищаючи статеві клітини від пошкодження. Усе завдяки антиоксидантам і флавоноїдам, які містяться у винограді й шишках хмелю. Йдеться про невеликі дози цих напоїв: 7 маленьких пляшок пива або одна невелика склянка вина в тиждень. Пише відоме британське видання Dailymail.

"Ми виявили, що в чоловіків, які вживали від 4 до 7 пляшок пива в тиждень, сперма утворювалася в більшому обсязі й містила в собі більше сперматозоїдів, ніж у тих, хто пив менше", — розповідає доктор Єлена Річі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, як врятувати жінок від безпліддя

Разом з тим, вчені зазнають, що позитивна дія алкоголю на репродуктивну функцію чоловіків досі під питанням, адже існують дослідження, результати яких свідчать про абсолютно протилежний вплив на здоров'я таких напоїв.

Раніше розповіли,що на безпліддя перевіряють обох партнерів. Парам, які хочуть стати батьками, слід звернутися за медичною допомогою, якщо вагітність не настає протягом року регулярного статевого життя. Перше, що рекомендують здати чоловікам, — спермограму, жінкам — аналіз на статеві інфекції й рівень гормонів, а також УЗД щитоподібної залози.

Зараз ви читаєте новину «Виявили несподівану користь алкоголю для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути