понеділок, 11 червня 2018 07:50

На безпліддя перевірять обох партнерів

Автор: WWW.BEST-IVF.RU
  Під час спермограми визначають кількість та якість живих сперматозоїдів. Якщо їх замало чи багато, але мало рухливих, жінка не може завагітніти
Під час спермограми визначають кількість та якість живих сперматозоїдів. Якщо їх замало чи багато, але мало рухливих, жінка не може завагітніти

— Сім років намагалася народити. Вдалося в другому шлюбі. Виявилося, проблема була в першому чоловікові. Після свинки розвинулося запалення яєчок і він став безплідним, — розповідає 31-річна Аліна Лук'янець із Чернігова.

— Безплідним вважають шлюб, якщо вагітність не настає протягом року регулярного статевого життя. Не треба сподіватися, що проблема вирішиться сама. Особливо, якщо жінці виповнилося 35 років, — каже столичний гінеколог Мирослав Ксиндзюк, 43 роки. — Пере­віритися потрібно обом партнерам.

Радить чоловікові ­зробити спермограму в будь-якій лабораторії. Якщо є відхилення від норми, записатися на прийом до андролога й генетика. Гене­тичні аномалії можуть бути з боку дружини й чоловіка. Наприклад, можливі порушення овуляції, що перешкоджають зачаттю, або ж виникають аномалії розвитку плода. Ці відхилення можна скоригувати ліками.

— Жінка має зробити аналіз на статеві інфекції. Знали б ви, скільки з вигляду здорових людей мають хронічні запалення, про які навіть не підозрюють. Вони можуть протікати безсимптомно. Наприклад, гонорея, герпес, хламідіоз і багато інших.

Жінці також потрібно перевірити вміст гормонів у крові.

— Є ще один аналіз, який потрібно здати за кілька годин після сексу. Так визначають якість живих сперматозоїдів. Якщо їх замало чи багато, але мало рухливих, сперма не потрапляє в піхву в потрібній кількості.

Проблеми зі щитоподібною залозою також можуть бути причиною безпліддя. Рівень її гормонів впливає на овуляцію. Тому, крім гінеколога, слід перевіритися і в ендокринолога. Пацієнтку направляють на УЗД щитоподібної залози.

— У моїй практиці зустрічалися випадки несумісності чоловіка та дружини. Організм жінки виробляв антитіла, які перешко­джали зачаттю.

Зараз ви читаєте новину «На безпліддя перевірять обох партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути