понеділок, 22 квітня 2019 01:35

Видаляти чи ні: 12 фактів про волосся в зоні бікіні

Волосся там є у всіх, але мало хто любить про це говорити. Більш того, багато хто навіть не замислюється про призначення волосся в області бікіні.

Чому їх колір відрізняється від волосся на голові? Чи будуть вони товщі після гоління, і які функції вони виконують?

Волосся в області бікіні

1. Ви можете там посивіти

 

Як і інше волосся на вашому тілі, волосся в зоні бікіні можуть врешті-решт посивіти. Коли це станеться, визначається генетично. Передчасна сивина може бути пов'язана з дефіцитом вітаміну В12, розладами щитовидної або шишкоподібної залози, високим рівнем стресу і курінням.

2. Волосся не стає товстішим після гоління

Багато людей вважають, якщо голити волосся, то воно виросте товщим. Але це не так. Коли волосся росте природним чином, воно має форму стріли, тобто загострене на кінці. Коли ви голитеся, то зрізуєте волосся прямо по діаметру, тому, коли відростає, воно виглядає товщим через те, що не гостре. Єдиний спосіб зробити волосся тонше - це лазерне видалення волосся.

3. Колір волосся в інтимній зоні відрізняється від кольору волосся на голові

Чи повинні волосся в зоні бікіні відповідати кольору волосся на голові. Швидше за все, повної відповідності не буде.

Меланін - білок, що відповідає за колір волосся, міститься в різних кількостях в різних областях нашого тіла. У багатьох людей різниця невелика, але для деяких колір волосся на голові, під пахвами і на геніталіях може істотно відрізнятися. Найчастіше волосся на лобку найближче до кольору ваших брів.

4. Ви можете облисіти в зоні бікіні

 

Як і волосся на інших частинах тіла, рослинність в області геніталій може потоншати або зовсім зникнути з віком. У жінок цей процес більш виражений через менопаузу.

Якщо ж ви молоді і помітили, що волосся в інтимній зоні стало тонше, або з'явилася лисина, причиною можуть бути ліки або порушення в організмі, і вам варто порадитися з лікарем.

5. Захищають ваше тіло від інфекцій

Волосся в області бікіні захищає вас не тільки від тертя, але і від попадання бактерій і вірусів у ваш організм. Волосся вбирає піт і не дають шкідливим бактеріям потрапити в інтимну зону.

Рослинність в цій зоні є захисним механізмом від захворювань, що передаються статевим шляхом, а її видалення може підвищити ризик, особливо якщо на шкірі залишаються порізи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відростити гарні брови

6. Відростання волосся може бути неприємним

Більшість жінок, що видаляють волосся в області бікіні за допомогою воску, гоління та інших методів, знайомі з цим побічних ефектом. Насправді, коли волосся починає відростати, це може доставити досить неприємні відчуття, і пов'язані вони з фолікулами, що вростають.

7. Видалення волосся більш болісне під час критичних днів

 

Дослідження показують, що больовий поріг у жінок знижується в передменструальний і менструальний період. Фахівці пояснюють це тим, що в критичні дні підвищується судинність, через що видаляти волосся стає болючіше.

8. Наявність рослинності більш гігієнічно, ніж її відсутність

Багато хто вважає, що позбавлятися від волосся в області бікіні потрібно з міркувань кращої гігієни. Однак все якраз навпаки - наявність рослинності більш гігієнічно.

Якщо вас турбує запах, то вам просто потрібно вчасно приймати душ і дотримуватись загальних правил гігієни. Не волосся, а складки в області геніталій можуть стати сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

9. Ті, у кого товсте, хвилясте волосся, частіше страждають від врослого волосся

Після видалення їх щипчиками, бритвою або воском, волосся часто починає вростати в шкіру. Люди з хвилястим і товстим волоссям більш схильні до врослого волосся, бо такій волосині складніше пробитися до поверхні. Хвилясте волосся також густіше, тому виникає більше врослих фолікулів.

Якщо у вас постійно з'являються врослі волоски, використовуйте засіб для відлущування мертвих клітин кілька разів на тиждень (але не відразу після видалення волосся).

10.Вищипування волосся гірше, ніж гоління і використання воску

 

Може здаватися, що видалення волосся щипцями впливає м'якше, ніж гоління або віск, однак вищипування більш травматичне для шкіри. По суті, ви наносите мікроскопічну травму шкірі, насильно видаляючи волосся з фолікула. Це призводить до більшого подразнення, більшої ймовірності, що волосся вростатиме під шкіру, і підвищує ризик інфекцій.

Фахівці рекомендують відразу після видалення волосся тримати цю область чистою і дати їй висохнути, не використовувати скраб і не займатися інтенсивною фізичної активністю, щоб уникнути тертя.

11. Волосся в зоні бікіні захищає від подразнення під час близькості

Однією з функцій, яку виконує волосся в інтимній зоні, є захист від тертя.

Коли відбувається тертя між тілами, на шкірі може з'явитися болюче подразнення. Волосся в цій області служать захисним бар'єром, який запобігає появі подряпин та інших пошкоджень шкіри.

12. При певній довжині волосся перестане рости

Кожна волосина проходить три стадії свого життєвого циклу: зростання, відпочинок і випадання. Ці стадії можуть відрізнятися за часом у різних людей і для різних зон тіла. У більшості випадків волосся в області бікіні схожі на вії, які ростуть до короткої довжини, а потім самі випадають.

Довжина, якої досягає ваше волосся, визначається генетично, але на неї також впливають гормони і рівень стресу. Фаза зростання зазвичай триває 3-5 років для волосся на голові і кілька тижнів для волосся в інтимній зоні.

У Стародавній Греції світло-русяве волосся асоціювалося з проституцією.

За часів Відродження було модно вискубувати волосся по лінії зростання, щоб лоб здавався більше.

У вікторіанську епоху робили кулони і прикраси з волосся померлих близьких людей.

Стародавні єгиптяни були першими, хто став видаляти небажане волосся на тілі.

У Стародавньому Римі жінки фарбувалися в блондинок, використовуючи голубиний послід.

За часів Відродження жінки в Венеції фарбували волосся в світло русявий, використовуючи сечу коней.

Стародавні греки вважали, що рудоволосі після смерті перетворюються на вампірів.

Зараз ви читаєте новину «Видаляти чи ні: 12 фактів про волосся в зоні бікіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути