понеділок, 27 березня 2017 12:32

Від яких хвороб захистять дитину 10 хвилин фізичної активності

Від яких хвороб захистять дитину 10 хвилин фізичної активності
Ігрова активність розвиває мозок. Фото: myshylda.blogspot.com

Гра, під час якої діти багато рухаються, не лише додає їм гарного настрою, а й оберігає від ряду хвороб - як цукровий діабет та серцево-судинні захворювання. Діти, які погралися раз на день впродовж десяти хвилин, краще засвоюють інформацію у навчальному закладі - бо їхній мозок краще працює.

Такий висновок вчених Wake Forest University з Каліфорнії публікує dailymail.

Науковці спостерігали за 11 тисячами дітей, які навчаються у 11 навчальних закладах Америки, Бразилії та Європи. Вони вивчали також стан здоров'я дітей, які взяли участь у експерименті. Перевіряли їхню вагу, тиск крові, рівень холестерину, тригліцерідів, глюкози та інсуліну.

Відзначили, що заняття значної користі приносять передовсім дітям, які мають трохи зайвої ваги. Після коротких активних забав дослідними помічали зниження рівня інсуліну у крові та покращення роботи серця, а також покращення метаболізму. Розповідає доктор Юстин Мор, професор Wake Forest School of Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти зміцнюють серце

Інші дослідники з університету в Канаді розповіли, що за їхніми спостереженнями 309 учнів, яким важко давалось навчання, завдяки додатковій фізичній активності ставали сильнішими та краще справлялися з труднощами.

"Діти, які мало рухаються, не так справляються з уроками, як ті, що мають фізичні вправи", - сказав Лей Габел, представник університету British Columbia.

Чоловіки з поселення Тсімане в Болівії з найміцнішими в світі серцями роблять 17 тисяч кроків на день та мають спеціальне харчування. Відомо, що у племені, яка має 16 тисяч людей, понад 700 осіб віком, старшим за 45 років жодного разу не мали проблем з порушенням роботи судин серця.

Зараз ви читаєте новину «Від яких хвороб захистять дитину 10 хвилин фізичної активності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути