Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2019 10:21

Вчені знайшли ще один спосіб перемогти пухлини

 

Американські генетики і біологи з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго виявили, що ракові клітини можна знищити за допомогою стовбурових клітин.

Вони вияснили, що кілька типів важких онкологічних захворювань супроводжує один симптом – порушення роботи ферменту, який відповідає за противірусну та противопатогенную активність клітин організму. Йдеться про порушення роботи РНК-залежної аденозиндезамінази, пише eurekalert.org.

Терапія організму стволовим клітинам перезавантажила процес ферментації аденозиндезамінази в організмі. Наслідком цього є заморозка і ремісія таких складних форм раку як лейкемія.

Стовбурові клітини можуть допомогти людині навіть на останніх стадіях раку. Вчені відзначають, до списку готових до знищення форм онкології потрапили рак печінки і рак молочної залози.

Генетики кажуть, що редагування геному (сукупність генів) дозволить навчити стовбурові клітини боротися із захворюваннями ще швидше. У теорії це дозволить скоротити курс лікування тяжких хвороб до кілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну завезли чай, який викликає рак

Інфекція здатна спричинити перетворення здорових клітин у ракові. Такі властивості виявлено у мікоплазми. За словами вчених, цей вид бактерій містить у собі особливу речовину, яка створює ідеальні умови для утворення пухлини. Майже 20% ракових пухлин викликані інфекцією. Серед них мікоплазма.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли ще один спосіб перемогти пухлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути