середа, 04 липня 2018 13:50

Вчені розповіли, що буде з тими, хто п'є газовану воду

Вчені розповіли, що буде з тими, хто п'є газовану воду
Вживання штучно насиченої газом води варто максимально обмежити. ФОТО: bravotv.com

Результати досліджень підтвердили, що газована вода сприяє підвищенню апетиту, а регулярне вживання її є передумовою для розвитку ожиріння. Пише culinarynewsworld.com.

Вчені з Бірзейтського університету, що знаходиться на території Палестинської автономії, провели експеримент, у межах якого одну групу гризунів поїли газованою водою, другу — звичайною питною. У результаті піддослідні, які вживали рідину, насичену вуглекислим газом, поступово почали набирати вагу. Як пояснили вчені, у складі самої води не було жодних добавок, які могли би дати такий ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легкий голод перед сном омолоджує організм

Спровокував набір ваги вуглекислий газ, який і забезпечує утворення бульбашок. Його потрапляння в організм призводило до того, що шлунок починав виробляти більше гормону, який відповідає за почуття голоду. Це змушувало гризунів їсти на 20% більше, ніж зазвичай. Окрім того, у піддослідних, які пили газовану воду, навколо внутрішніх органів почав накопичуватися надлишковий жир, що прийнято розцінювати як симптом розвитку ожиріння.

Для чистоти експерименту вчені залучили до нього й людей — результати були тими ж. Так, у добровольців, які пили газовану воду, рівень гормону голоду в організмі зріс у 6 разів порівняно з тими, хто вживав звичайну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели, що ожиріння стає заразним

Як зазначають вчені, робити остаточні висновки щодо того, чи загрожує людям такий же ризик розвитку ожиріння, як і гризунам, ще зарано. Однак вважають за необхідне включити вуглекислий газ до списку речовин, які заборонено використовувати під час виготовлення продуктів харчування.

Раніше розповіли, чи передається ожиріння у спадок. Лікарі наголосили на тому, що такий стан слід розцінювати як хворобу, лікування якої вимагає комплексного підходу. Перш, ніж розпочати боротьбу проти цієї патології, важливо пройти медичний огляд у лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, що буде з тими, хто п'є газовану воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути