понеділок, 12 лютого 2018 06:55

Легкий голод перед сном омолоджує організм

— Переїдання ні до чого хорошого не призводить. Люди йдуть перед сном до холодильника, щоб не чути бурчання в животі, — каже столичний терапевт Захар Корченюк, 32 роки. — Але слід врахувати, що організму треба час на травлення. Тому потім лежать і дивляться на стелю. П'ють снодійне, а потім дивуються: чому мають поганий сон та зайву вагу.

На перетравлювання їжі організм витрачає багато енергії. Починає активно виробляти інсулін — гормон, що сприяє накопиченню жиру.

— Вночі мозок спить і м'язи не працюють. Надлишки їжі проходять через печінку і перетворюються на жир, який знову потрапляє у кров і осідає на внутрішніх органах.

Що жирніша вечеря, то сильніше захочеться їсти за кілька годин. Тому варто не переїдати, а вживати за вечір кілька маленьких порцій.

— Вчу пацієнтів урізноманітнювати страви. Чим більше компонентів, тим повільніше ви їсте. Тобто наїстися можна меншою кількістю продуктів. Переїдання виникає від звикання до їжі, і людина не помічає обсягу вжитого.

Вечірній голод корисний. Він змушує переробляти накопичений жир. Якщо людина лягає спати голодною, то організм не тільки відновлюється, а й омолоджується.

— Якщо не можете втерпіти, з'їжте жменьку волоських горіхів, грушу, половинку яблука, хурму, авокадо, помідор, зелень, нежирний йогурт чи кефір. Підійде омлет із білків.

Зараз ви читаєте новину «Легкий голод перед сном омолоджує організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути