четвер, 18 травня 2017 05:28

Вчені розкрили секрет довголіття

Вчені розкрили секрет довголіття
Вчені назвали секрет довголіття і щасливої старості. Фото novadoba.com.ua

Ряд досліджень науковців свідчать про те, що секрет довголіття криється не тільки в правильному харчуванні, а в регулярних фізичних вправах і оптимістичного ставлення до життя.

"Результати наукових досліджень дозволили встановити, що на тривалість життя впливає харчування. З'ясувалося, що середземноморська дієта збільшує тривалість життя, а також покращує серцево-судинну систему і позитивно впливає на неврологічне здоров'я", - розказала Джулія Самтон, психіатр із Нью-Йорка, повідомляє My Domaine.

"В ході одного з досліджень також з'ясувалося, що середземноморська дієта, в основі якої - свіжі фрукти, овочі, риба і птиця, цільнозернові продукти, бобові і оливкова олія, позитивно впливає на стан здоров'я людини у віці "за 70", покращуючи пам'ять і здатність раціонально і чітко мислити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка фізкультура додасть 10 років життя.

Джулія Самтон наполягає, що дуже важливим є регулярна фізична активність і турбота про своє психічне здоров'я, медитація і оптимізм.

"Як би важко іноді не було залишатися оптимістом, збереження позитивного настрою має науково доведені переваги для здоров'я, у тому числі і довголіття. Вчені 23 роки проводили дослідження і виявили закономірність. Ті, хто дивиться в майбутнє з оптимізмом, в старості рідше стикаються з хворобами, довше залишаються фізично активними і мають більш високій рівень щастя в порівнянні з тими, хто налаштований песимістично".

Виглядають молодшими, та, відповідно, живуть більше на 10 років ті люди, які 5 разів на тиждень бігають по півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розкрили секрет довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути