четвер, 14 червня 2018 12:30

Вчені пояснили, чим замінити снодійне й навіщо це робити

Вчені пояснили, чим замінити снодійне й навіщо це робити
Снодійне швидко викликає звикання. ФОТО: http://www.stylecraze.com

Дослідники стверджують, що від снодійного слід відмовитися. Людей, які змушені його приймати, закликають вдаватися до альтернативних методів боротьби з порушеннями сну. Повідомляє Atlanta Journal-Constitution.

"Снодійні препарати надзвичайно небезпечні. Шкода, завдана ними організму, рівноцінна негативному впливу, який отримує людина від викурювання пачки сигарет у день. І це не враховуючи того, що снодійне підвищує ризик розвитку інфекцій і слабоумства, та й взагалі всього через декілька тижнів прийому втрачає свою ефективність", — розповідає Шон Янгстедт, вчений із Аризонського державного університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як зменшити шкоду від недосипання в будні

Людям, які страждають від безсоння, спеціалісти пропонують інакше боротися з цим порушенням. Прикликати сон вони радять за допомогою фізичної активності. Дослідження, проведене Келлі Глейзер Берон, клінічним психологом з Університету Раш, показало, що звичайні фізичні вправи дійсно допомагають позбутися проблеми. Спеціаліст зазначає, що саме завдяки фізичним навантаженням можна і сон налагодити, і з депресією упоратися, і енергію примножити.

Раніше вчені повідомили про несподівану небезпеку аптечних вітамінів. Експеримент, проведений командою американських дослідників показав, що вживання вітамінних комплексів і дієтичних добавок може не тільки жодної користі не принести, але й серйозно зашкодити здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чим замінити снодійне й навіщо це робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути