Ексклюзиви
неділя, 03 червня 2018 23:30

Вчені повідомили про несподівану небезпеку аптечних вітамінів

Вчені повідомили про несподівану небезпеку аптечних вітамінів
Аптечні вітаміни не можуть замінити повноцінне харчування. ФОТО: https://mamapedia.com.ua

Недавні дослідження показали, що синтетичні вітаміни не настільки корисні для здоров'я, як прийнято вважати. Більше того, вживання деяких з них несе в собі чималу загрозу. Про це пише відоме британське видання The Guardian.

Різноманітні мультивітамінні комплекси і дієтичні добавки насправді не стільки допомагають організму, скільки чинять йому шкоду, підвищуючи ризик розвитку раку й серцевих хвороб. Такі результати дав експеримент, проведений командою вчених із Колорадського університету. Наприклад, дослідники з'ясували, що вживання синтетичної фолієвої кислоти з метою зменшення кількості передракових поліпів у товстій кишці дає зворотній ефект — небезпечних утворень стає ще більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічно маргарин вбиває 500 тисяч людей - ВОЗ

"Ми не можемо напевне сказати, чому так відбувається на молекулярному рівні, але в нас є докази того, що люди, які вживали дієтичні добавки в більшій кількості, ніж насправді потребував їх організм, починали хворіти на рак", — говорить професор Колорадського університету Тім Баєрс

Вчений також зауважив, що приймати вітамінні препарати у правильних дозах не настільки небезпечно, проте на користь чекати все рівно марно, адже ніщо не може замінити якісну поживну їжу.

Раніше вчені назвали фрукт, який корисніше їсти зі шкіркою, і порекомендували, у якій кількості його варто вживати, щоб користь здоров'ю не перетворилася на шкоду.

Зараз ви читаєте новину «Вчені повідомили про несподівану небезпеку аптечних вітамінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути