Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 20:13

Вчені назвали три фактори, які можуть викликати недоумство

  Люди, які живуть в бідності, можуть піддаватися швидшому старінню мозку
Люди, які живуть в бідності, можуть піддаватися швидшому старінню мозку

Нове дослідження показало, що люди, які живуть в більш бідних районах, можуть піддаватися ризику швидкого старіння мозку, передає FaceNews.ua. Експерти визначили чинники, які можуть викликати недоумство.

Вчені зі Школи медицини і суспільної охорони здоров'я Університету Вісконсіна проаналізували дані про здоров'я 601 людини із середнім віком 59 років. 69% з них мали в сімейному анамнезі деменцію. Учасникам робили МРТ головного мозку на початку дослідження, а потім знову кожні три-п'ять років протягом десяти років. Кожні два роки їм також доводилося здавати тести на пам'ять і когнітивні здібності.

На початку дослідження не було зв'язку між обсягом мозку учасників і районами, де вони жили. Однак до кінця експерименту у людей, які жили в бідних районах, було помічено більш швидке старіння мозку і зниження показників при виконанні когнітивних тестів, які використовуються для вимірювання ризику хвороби Альцгеймера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли про спосіб зупинити старіння

"Деякі можливі причини цих змін мозку можуть включати забруднення повітря, відсутність доступу до здорової їжі і медичного обслуговування, а також стресові життєві події", - пояснила Емі Дж. Х. Кінд, автор дослідження.

Хвороба Альцгеймера - це різновид первинних деменцій (недоумства) похилого віку, що характеризується поступовим, практично непомітним початком порушень, розладами пам'яті та вищих кіркових функцій, комплексом невропатологічних симптомів.

Хвороба Альцгеймера - невиліковна хвороба, яка призводить до неможливості психічної діяльності і повного знищення інтелекту. Найчастіше, розвивається у осіб старше 65 років.

Вчені виділяють 2 клінічних типу хвороби Альцгеймера:

з раннім початком (тип 2) - розвивається, як правило, в передстаречому віці і характеризується поступовим прогресуванням порушень пам'яті, інтелектуальної діяльності, вираженими розладами мови, порушенням координації рухів і просторової діяльності;

з пізнім початком (тип 1) - найчастіше, захворювання розвивається в старечому віці і починається з малопомітних порушень пам'яті, зниження інтелектуальних здібностей, провідних в кінцевому підсумку до зниження вищих кіркових функцій.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали три фактори, які можуть викликати недоумство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути