середа, 05 травня 2021 15:30

Медики розповіли про спосіб зупинити старіння

  М'язи і тіло потрібно приводити в тонус за допомогою регулярної розтяжки
М'язи і тіло потрібно приводити в тонус за допомогою регулярної розтяжки

Професор японського медичного університету Сева розкрив спосіб уникнути старіння в молодому віці. Його цитує видання Nihon Keizai.

Лікар Гіросі Гіраїдзумі (Hiroshi Hiraizumi) заявив, що відчуття старіння говорить про брак необхідного фізичного навантаження. Отже, він порадив надавати м'язам і тілу тонусу за допомогою регулярного розтягування. "М'язи стають гнучкими, у них поліпшується кровообіг, активізується метаболізм м'язів і органів, що допомагає запобігти старіння", - пояснив фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плавання та масаж не вбережуть від проблем із хребтом - реабілітологиня

Крім того, медик наголосив на важливості заняття спортом у зв'язку з віддаленою роботою. Деякі вправи, за його словами, можна виконати на сходах: наприклад, для розминки шиї й плечового суглоба будуть корисними нахили до поручнів із прямою спиною.

Фахівці з'ясували, скільки років життя додають різні види спорту, пише medikforum.

Група данських дослідників на чолі з доктором Пітером Шнором спеціально для підтвердження цієї теорії провели дослідження. Вони 25 років спостерігали й аналізували стан здоров'я 8577 людей.

Науковці змогли скласти рейтинг видів спорту за кількість років, на які вони продовжують життя: теніс – 9,7 року, бадмінтон – 6,2 року, футбол – 4,7 року, поїздки на велосипеді – 3,7 року, плавання – 3,4 року, біг – 3,2 року, гімнастика – 3,1 року.

Дослідники наполягають, що регулярні фізичні навантаження є "універсальними ліками" від багатьох хворіб, тому мають бути в житті кожної людини. Завдяки спорту можна бути не лише у гарній фізичній формі, але й мати хороше психологічне здоров'я. Рекомендують виділяти на спорт щонайменше 150 хвилин на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли про спосіб зупинити старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути