
Рис - один із найпопулярніших гарнірів, який часто готується на кухні.
Однак не всі знають важливий нюанс, пов'язаний з накриттям каструлі під час його варіння.
Щоб рис вийшов смачним і розсипчастим, його необхідно правильно приготувати. Спочатку крупу слід ретельно промити, а вже потім приступати до варіння. Але чи варто накривати каструлю під час цього процесу?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданки довгожителів: які продукти найкорисніше поєднувати зранку
Багато хто радить варити рис під кришкою, але це може спричинити проблему: вода під нею піниться і починає википати. Тому часто доводиться знімати кришку, що може призвести до того, що рис стане занадто сухим.
Щоб уникнути цих проблем, краще варити рис у закритому посуді. Якщо у вас є мультиварка, це може стати ідеальним рішенням, адже вона дозволяє контролювати рівень вологи і температури.
Якщо ж мультиварки немає, обирайте каструлю з достатнім простором для кипіння води та утворення піни. Важливо також вибирати посуд із товстим дном і стінками, щоб уникнути пригорання. І, звісно, не забувайте дотримуватись правильних пропорцій води і рису для ідеального результату.
Найстаріша людина Іспанії 111-річна Анджеліна Торрес Вальбона з Барселони розкрила свій секрет довголіття.
Жінка каже, що протягом усього життя зберігала хороше здоров'я і ніколи не хворіла. Кожного дня п'є напій із трьох інгредієнтів на сніданок. Він складається із склянки води з кількома краплями лимона та чайною ложкою цукру.
Коментарі