Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2024 19:02

"В Україні зараз існує дефіцит реабілітологів" - генеральний директор медичної мережі "Добробут"

370 млн грн податків до держбюджету, відкриття багатопрофільної лікарні та нових напрямків, безоплатні послуги 528 пацієнтам — у більшості військовим, такі результати роботи за 2023 рік медичної мережі "Добробут".

"2023 рік був успішним для нашої мережі. Ми задоволені фінансовими результатами, кількістю наданих послуг, нашою позицією на ринку. Важливою подією стало відкриття багатопрофільної лікарні на просп. Бажана в Києві, яку почали ремонтувати ще до повномасштабної війни. Також почала працювати поліклініка на вул. Ентузіастів у столиці. Це те, чим можна гордитися", - розповів Вадим Шекман, генеральний директор медичної мережі "Добробут".

Автор: Тарас Подолян
  Генеральний директор медичної мережі “Добробут” Вадим Шекман
Генеральний директор медичної мережі “Добробут” Вадим Шекман

Лікарня на просп. Бажана працює цілодобово - 24/7. Там надають весь спектр медичних послуг, за винятком пологового відділення. Також на базі лікарні почала працювати клініка офтальмології - це новий напрямок для мережі "Добробут", який планують надалі розвивати. Також торік з'явилися: Центр сомнології, Центр онкодерматології, нова стоматологічна клініка.

"Позитивною тенденцією можна назвати й те, що пацієнти почали більше довіряти українській медицині. Адже за роки повномасштабної війни відбулася певна переоцінка цінностей. Багато українців виїхали за кордон і спробували на собі європейську медицину. І виявилось, що вдома рівень медичних послуг не гірший, ніж в західних клініках. А доступ до медицини взагалі не можна порівнювати. Бо в Європі очікувати прийому до спеціаліста від 1 до 5 місяців - це норма", - каже Вадим Шекман.

Чимало громадян України, які живуть за кордоном, приїздять раз на рік додому, щоб зробити повний чекап організму.

"Особливо багато подібних звернень до "Добробуту" було влітку. В Україні медичні послуги значно дешевші, порівняно з Європою", - зазначив генеральний директор медичної мережі "Добробут".

Пацієнти почали більше довіряти українській медицині

У 2024 році "Добробут" продовжить надавати безоплатну допомогу військовим, людям, які постраждали під час воєнний дій, дітям. Це вдалося реалізувати завдяки співпраці з американським фондом Direct Relief International.

Зокрема, малюкам із вродженими пороками серця роблять операції безкоштовно. Допомагають людям, яким потрібне тривале стаціонарне лікування, додаткові хірургічні операції. Займаються підготовкою до протезування військових. Адже близько 15% людей з ампутаціями потребують додаткових операцій, їх бере на себе "Добробут", завдяки співпраці з благодійниками. 2023-го благодійний фонд мережі Dobrobut Foundation залучив на медичну та гуманітарну допомогу людям, що постраждали від війни, понад 6 млн грн.

Минулого року розпочало роботу Відділення фізичної реабілітації "Добробуту", де лікуються, зокрема, й військові.

"Реабілітація це для нас новий напрямок. Ми його почали серйозно розвивати, бо є достатньо високий попит і з часом він ще зростатиме. Зараз проектуємо власний реабілітаційний центр. Фінансує роботи американська державна організація. Сподіваємось, що 2024 року отримаємо кошти і почнемо роботи. Зараз активно вивчаємо світовий досвід у цій сфері, спілкуємося з колегами за кордоном. Тут важливий не процес, а результат — максимальне повернення людини до нормального життя. Наприклад, у нас був пацієнт, якому потрібні були 4 додаткові операції та довготривала реабілітація, щоб повернутися до нормального життя з нормальними функціями правої руки", - говорить Вадим Шекман.

Генеральний директор медичної мережі "Добробут" зазначив, що в Україні зараз існує дефіцит реабілітологів. Хоча потреба в цих спеціалістах щодня зростає.

"Зараз шалений попит на реабілітологів. Тому в "Добробуті" ми створили академію, де готуватимуть для себе кадри. Розвиваємо програму інтернатури — заочне й очне навчання. Багато інтернів залишаються працювати у нас. Ми випускаємо якісно підготовлених лікарів — це головне. І пацієнти це цінують. Адже у нас не тільки працюють професіонали, а це ще й люди, що здатні проявляти емпатію", - каже він.

Мріють у "Добробуті й про власний медичний університет, де б готували якісні кадри. Але зараз ще не готові до його створення, адже на це потрібне значне фінансування.

Університет плюс клініка дадуть можливість розвивати клінічні дослідження

"У 2024 році відкриємо магістерські програми. Наступним кроком має стати власний навчальний заклад. Університет плюс клініка дадуть можливість розвивати клінічні дослідження. Це буде цікаво і пацієнтам, і лікарям, і фармкомпаніям. Допоможе у розробці дійсно ефективних ліків, методів лікування", - додав Вадим Шекман.

Ще один амбітний проєкт "Добробуту" на 2024 рік - відкриття центру психічного здоров'я. Оскільки цей напрям нині затребуваний в Україні. Планують почати з амбулаторного прийому, а далі розширюватимуть перелік послуг.

"Для нас важливо бути білою компанією. Ми платимо зарплати, податки, створюємо нові робочі місця. На фронті воюють 119 наших колег. На жаль, один із лікарів загинув. Ми продовжуємо платити мобілізованим зарплату. Це підтримка не тільки для них, а й їхніх сімей", - підсумував генеральний директор медичної мережі "Добробут".

Зараз ви читаєте новину «"В Україні зараз існує дефіцит реабілітологів" - генеральний директор медичної мережі "Добробут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути